Zmienia się.
Ciągłe zawirowania.
Klimat…
Waniliowe tosty francuskie
czerstwy
chleb
chleb
jajko
1/4 szklanki mleka
2 łyżki cukru
waniliowego
waniliowego
2 łyżki oleju
dżem (u
mnie morelowy z firmy Materne)
mnie morelowy z firmy Materne)
Jajko rozmieszać z mlekiem i cukrem waniliowym.
Chleb pokroić na mniejsze kawałki.
Olej rozgrzać na patelni.
Chleb moczyć w jajecznej masie, kłaść na patelnie i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z dżemem.
skusilabym sie na kilka 😀
Ja też, ja też poproszę 😉
taka słodycz ;D mniam, ciekawe czy wyszłyby także z dodatkiem kakao 😉
French toasts! Bardzo lubię posypane cukrem i cynamonem 🙂
Pychota. 🙂 Też przekąsiłabym kilka.
Świetny pomysł! Postaram się w najbliższym czasie wykorzystać przepis z babcinym dżemem morelowym lub truskawkowym. Muszą być pyszne 😀
Z cukrem waniliowym jeszcze nie robiłam. Muszą super smakować 🙂
Fajny pomysł z tym cukrem, zawsze robiłam na ostro.
Zainspirowałaś mnie, nigdy jeszcze nie robiłam czegoś takiego więc na pewno na dniach zrobię 🙂
smaczne i pożywne śniadanko 🙂
muffiny marchewkowe już wypróbowałam:) wyszły pyszne.
teraz czas na tosty na słodko:)
Waniliowe i chrupiące? cuuuudo ;))
mniammm
Fajny pomysł, robiłam zazwyczaj z czosnkiem i ziołami:-)
pyszność… smak z dzieciństwa 🙂
Takie proste,a tak dobre- jedno z moich "ratunkowych" śniadań gdy nie miałam czasu zrobić dzień wcześniej zakupów 🙂
uwiebiam takie z bananem 😉
Pyszne śniadanie!
W podobny sposób robimy całe kromk pieczywa. Twoja propozycja jest również ciekawa 🙂 pozdrawiamy ciepło
Droga Dusiu, coś mi się tu nie klei, przecież 2 tys. dziennie w statystykach to kwestwa 25 di by było 50 tys. Coś źle obliczam???
Pozdro,
Bea-ta
Przecież dopiero przebiłam próg 2000wyświetleń to nie można liczyć 2tysiecy razy wszystkie dni.
Oj,oj przperaszam, już więcej nie wejdę do tej krainy biznesu;p Schowaj sie, jesteś tak popularna… że tylko ty tak myślisz…
to po co mi tu wyliczasz:P
Cudowne śniadanie <3
Śliczna propozycja podania, ja zazwyczaj robię z całych kromek, ale twoja wersja, aż krzyczy, aby iść do kuchni i zabrać się za gotowanie 🙂
Przepiękne zdjęcia 🙂