Zmienia się.
Ciągłe zawirowania.
Klimat…
Waniliowe tosty francuskie

czerstwy
chleb
jajko
1/4 szklanki mleka
2 łyżki cukru
waniliowego
2 łyżki oleju
dżem (u
mnie morelowy z firmy Materne)

Jajko rozmieszać z mlekiem i cukrem waniliowym.
Chleb pokroić na mniejsze kawałki.
Olej rozgrzać na patelni.
Chleb moczyć w jajecznej masie, kłaść na patelnie i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z dżemem.

24 Replies to “Waniliowe tosty.”

  1. Ervisha says: 14 sierpnia 2012 at 14:03

    skusilabym sie na kilka 😀

    1. Kruszynka says: 14 sierpnia 2012 at 14:05

      Ja też, ja też poproszę 😉

  2. MartynCia ^^ says: 14 sierpnia 2012 at 14:05

    taka słodycz ;D mniam, ciekawe czy wyszłyby także z dodatkiem kakao 😉

  3. Marta says: 14 sierpnia 2012 at 14:10

    French toasts! Bardzo lubię posypane cukrem i cynamonem 🙂

  4. whiness says: 14 sierpnia 2012 at 14:28

    Pychota. 🙂 Też przekąsiłabym kilka.

  5. Don'tforgettosmile says: 14 sierpnia 2012 at 14:31

    Świetny pomysł! Postaram się w najbliższym czasie wykorzystać przepis z babcinym dżemem morelowym lub truskawkowym. Muszą być pyszne 😀

  6. Ania says: 14 sierpnia 2012 at 14:45

    Z cukrem waniliowym jeszcze nie robiłam. Muszą super smakować 🙂

  7. Helen says: 14 sierpnia 2012 at 14:45

    Fajny pomysł z tym cukrem, zawsze robiłam na ostro.

  8. Aleksandra says: 14 sierpnia 2012 at 15:08

    Zainspirowałaś mnie, nigdy jeszcze nie robiłam czegoś takiego więc na pewno na dniach zrobię 🙂

  9. Gosia says: 14 sierpnia 2012 at 15:42

    smaczne i pożywne śniadanko 🙂

  10. Anonimowy says: 14 sierpnia 2012 at 15:57

    muffiny marchewkowe już wypróbowałam:) wyszły pyszne.
    teraz czas na tosty na słodko:)

  11. Anonimowy says: 14 sierpnia 2012 at 16:27

    Waniliowe i chrupiące? cuuuudo ;))

  12. Marzena says: 14 sierpnia 2012 at 16:55

    Fajny pomysł, robiłam zazwyczaj z czosnkiem i ziołami:-)

  13. sniadankomania says: 14 sierpnia 2012 at 17:41

    pyszność… smak z dzieciństwa 🙂

  14. Bee says: 14 sierpnia 2012 at 19:43

    Takie proste,a tak dobre- jedno z moich "ratunkowych" śniadań gdy nie miałam czasu zrobić dzień wcześniej zakupów 🙂

  15. pasjonatka says: 14 sierpnia 2012 at 19:52

    uwiebiam takie z bananem 😉

  16. Natalia says: 14 sierpnia 2012 at 23:31

    Pyszne śniadanie!

  17. aga i kaja says: 15 sierpnia 2012 at 06:16

    W podobny sposób robimy całe kromk pieczywa. Twoja propozycja jest również ciekawa 🙂 pozdrawiamy ciepło

  18. Anonimowy says: 15 sierpnia 2012 at 08:24

    Droga Dusiu, coś mi się tu nie klei, przecież 2 tys. dziennie w statystykach to kwestwa 25 di by było 50 tys. Coś źle obliczam???

    Pozdro,
    Bea-ta

    1. Dusia says: 15 sierpnia 2012 at 09:37

      Przecież dopiero przebiłam próg 2000wyświetleń to nie można liczyć 2tysiecy razy wszystkie dni.

    2. Anonimowy says: 16 sierpnia 2012 at 14:06

      Oj,oj przperaszam, już więcej nie wejdę do tej krainy biznesu;p Schowaj sie, jesteś tak popularna… że tylko ty tak myślisz…

    3. Dusia says: 16 sierpnia 2012 at 15:05

      to po co mi tu wyliczasz:P

  19. fight.with.itself says: 20 sierpnia 2012 at 20:24

    Cudowne śniadanie <3
    Śliczna propozycja podania, ja zazwyczaj robię z całych kromek, ale twoja wersja, aż krzyczy, aby iść do kuchni i zabrać się za gotowanie 🙂
    Przepiękne zdjęcia 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.