W zeszłym tygodniu wybrałam się w podróż do Warszawy w celu uczestniczenia w warsztatach z kuchni meksykańskiej, które odbyły się w Centrum Domowych Inspiracji. Akademia Smaku Bosch to spotkania dla pasjonatów kulinariów. Pierwsze spotkanie z tego cyklu to wyprawa pt. „Ale Meksyk”. Podczas spotkania odbył się długi wykład poprowadzony przez Jarosława Mrożka (prezesa biura podróży specjalizującego się w wyprawach do Meksyku) na temat Meksyku, a my, uczestnicy aż rwaliśmy się do gotowania :). Pod okiem Szefa Stefanka Birka przygotowywaliśmy meksykańskie potrawy. Razem z moimi towarzyszkami, Martą i Magdą, przygotowywałyśmy przystawkę sicronizadas – czyli zapiekane tortille z serem, szynką i z salsą chipotle (składająca się z papryki, ananasa, cebuli, pomidora, papryki, kolendry). Szczerze powiem Wam, że wyszła przepysznie :). Zapraszam na fotorelację.
|
fot. Bosch |
|
fot. Bosch |
|
fot. Bosch |
I na koniec… 🙂
Podobne
prosimy o przepis na ta tortille 🙂
Mogę przygotować jeśli chcecie 🙂 Tylko tortille były gotowe, nadal chcecie wpis? 🙂
ja chcę:-)
to na dniach przygotuję wpis 🙂