image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Miałam okazję uczestniczyć w warsztatach, których patronatem było piwo marki Książęce. Warsztaty odbyły się w Smart Studio w Warszawie. Na początku mieliśmy ciekawy wykład o piwie, który poprowadził Maciej Chołdrych – sensoryk piwa zdradzając nam tajniki produkcji, podawania i degustacji.

Gotowaliśmy z dodatkiem 3 piw – czerwone lager, złote pszeniczne i ciemne łagodne. Każde inne i wyjątkowe.



Kolejną część warsztatów, czyli gotowanie poprowadził Tomasz Jakubiak i Tytus Czunikin-Krasowicki. Każdy z nas dostał inną potrawę do przygotowania, ja wybrałam żeberka ze „świni złotnickiej” w sosie BBQ  przy użyciu ciemnego, łagodnego piwa.

Tosia – moja towarzyszka w podróży, częstowała mnie swoją piekielnie ostrą salsą 🙂
Nieskromnie powiem, że moje żeberka były bardzo pyszne 🙂 Same warsztaty upłynęły w wesołej i piwnej atmosferze, a ja nauczyłam się robić smakowite żeberka.

21 Replies to “Warsztaty piwne.”

  1. burczymiwbrzuchu says: 1 października 2012 at 18:40

    Najlepiej wspominam naszą podróż, szczególnie drogę powrotną jak już byłyśmy bardzo zmęczone i piwem upojone, a tematów do obgadania było jeszcze pełno 🙂

    1. Dusia says: 1 października 2012 at 18:44

      Tak, to była miła podróż, pełna ciekawych rozmów:)

  2. MałgosiaZ says: 1 października 2012 at 18:42

    a to tak ładnie na warsztatach się piwem upajać?

    1. Dusia says: 1 października 2012 at 18:43

      Prowadzący od razu założył, że nikt nie może wyjść bez opicia się piwem:)

  3. Hania-Kasia says: 1 października 2012 at 18:48

    Dobre są te nowe piwa Książece, szczególnie czarne mi smakuje.

  4. Istria says: 1 października 2012 at 18:52

    Mmmm… Ciekawe, smakowite i upojne warsztaty;)

  5. Ania says: 1 października 2012 at 19:49

    Ale Ci fajnie… 🙂

  6. pasjonatka says: 1 października 2012 at 20:15

    marza mi sie kiedys jakies warsztaty 🙂

  7. Maja Skorupska says: 1 października 2012 at 20:47

    fajne te warsztaty, piwo do gotowania bardzo dobre, a T.Jakubiak medialny:)

  8. Ewa says: 2 października 2012 at 04:48

    Warsztaty na pewno ciekawe a Ty wyszłaś na zdjęciach jak Barbie… albo bardziej- Calineczka:) (nie mogłam się oprzec, żeby tego nie napisac, sama słodycz:))

  9. Anonimowy says: 2 października 2012 at 07:38

    sensoryk piwa hmmm brzmi jak praca marzeń 😉 ładne soczyste żeberka, gratki

  10. Kulinarna Ja says: 2 października 2012 at 10:37

    To bardzo ciekawe warsztaty, mam nadzieję, ze podzielisz się przepisem na żeberka?

    1. Dusia says: 2 października 2012 at 19:42

      Jasne, że podam 🙂 Jak tylko przetestuję w domu, albo może szybciej 🙂

  11. Veronica (springplate) says: 2 października 2012 at 10:44

    Musiało być sympatycznie 🙂 super fotki!

  12. kabamaiga says: 2 października 2012 at 13:41

    Strasznie żałuję, że nie mogłam tam być. Jak odmawiałam było mi przykro, teraz jak oglądam te wszystkie relacje przykro jest jeszcze bardziej.

    1. Dusia says: 2 października 2012 at 19:41

      Może jeszcze się gdzieś spotkamy 🙂

  13. Tomek gotuje says: 2 października 2012 at 15:08

    Uwielbiam żeberka, wyglądają obłędnie pysznie 🙂

  14. Bernadeta says: 2 października 2012 at 20:28

    Dusia a pamietasz przepis na te zeberka? bo ja nie zrobilam sobei zdjecia.

    1. Dusia says: 2 października 2012 at 20:37

      a nie dostałaś spisu przepisów na takich kartkach? mogę Ci podesłać zdjęcie jak coś

    2. Bernadeta says: 6 października 2012 at 13:25

      bardzo chetnie bo nie dostalam, moze dlatego ze wyszlysmy wczesniej. mozesz wszystkie? bede wdzieczna.

  15. maleńka says: 3 października 2012 at 09:53

    Ja też bym chciała przepis na te żeberka… 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.