image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Tulipany.
Bukiet tulipanów.
Bez okazji.
To takie miłe.

Wiosenna bułka
bułka grahamka
serek typu almette
rzodkiewki
sól, pieprz
rzeżucha
Wymieszać serek z pokrojonymi rzodkiewkami i przyprawami.
Serek rozsmarować na bułce.
Na wierzch posypać rzeżuchą.
Ostatnio zaświeciło słońce i znalazłam pierwsze szafirki.

36 Replies to “Wiosenna bułka.”

  1. Monika says: 20 kwietnia 2012 at 08:18

    Proste, a jakie smaczne:)

  2. kuchenny bałagan says: 20 kwietnia 2012 at 08:18

    Lubię takie kanapki, często zajadam na śniadanie i kolację 🙂

  3. Madzia says: 20 kwietnia 2012 at 08:36

    Mmmm swietny pomysl. Zrobie jutro na sniadanie, bo akurat mam rzodkiewke, serek philadelfia i kielki lucerny 🙂

  4. Rocksanka says: 20 kwietnia 2012 at 08:50

    umiłowanie prostoty. uwielbiam takie śniadaniowo – wiosenne rozwiązania. 😉

  5. Ania says: 20 kwietnia 2012 at 08:57

    Uwielbiam takie połączenia na śniadanie 🙂

  6. Daria Anna says: 20 kwietnia 2012 at 09:24

    Cóż można chcieć więcej na śniadanie 🙂 Pychotka.

  7. marta-gotuje.pl says: 20 kwietnia 2012 at 09:33

    Ślicznie wyglądają, właśnie takie kanapki kojarzą mi się z wiosną 🙂

  8. Emcia Pichci! says: 20 kwietnia 2012 at 09:49

    pyszne i pożywne śniadanko 😉

  9. Kamila says: 20 kwietnia 2012 at 09:53

    Niewiele składników i tak wiosennie i smacznie!

  10. Lovelykate says: 20 kwietnia 2012 at 10:20

    Takie połączenie zawsze kojarzy mi się ze słońcem, ciepłem, wiosną 🙂

  11. Barbara says: 20 kwietnia 2012 at 11:10

    Kolorowo i smacznie. To dobry początek dnia 🙂

  12. Josia says: 20 kwietnia 2012 at 11:20

    Pyszna i wiosenna 🙂

  13. noclaudine says: 20 kwietnia 2012 at 15:11

    takie bułki, bez skomplikowanych dodatków, to sama radość ; )
    tulipanów zazdroszczę ; )

  14. pees says: 20 kwietnia 2012 at 16:20

    aaa rzodkiewki, szczypiorek i sałata to dla mnie oznaki wiosny 😀 no i pomidory, które mają smak:)

  15. Anonimowy says: 20 kwietnia 2012 at 16:35

    Idealne wiosenne śniadanie, rzodkiewki jeszcze własnej nie posiadam, no ale szczypiorek już mam no i do tego serek Pilos z Lidla, palce lizać

  16. Feri says: 20 kwietnia 2012 at 19:16

    kochaaaaaaaam rzodkieweczkę, Mniaaaaam ale apetycznie Dusiu u Ciebie wygląda 😉

  17. Sue says: 20 kwietnia 2012 at 20:26

    Aż przypomniała mi się kuzynka, mówiąca z pasją: ,,Twarożek to mogłabym jeść i jeść..'' ;d

  18. Majana says: 20 kwietnia 2012 at 21:11

    Lubie grahamki. Pyszne śniadanko 🙂

  19. Ala says: 20 kwietnia 2012 at 23:10

    Przychodze ze szkoly, a w domu, na stoliku, w malutkim wazoniki wlasnie one! I od razu humor poprawiony 😉 nazywaja sie szafirki? Nie wiedzialam 😉

  20. Maja i Kamila says: 21 kwietnia 2012 at 09:38

    Mmm wiosenne śniadanie:)

  21. agattekh says: 21 kwietnia 2012 at 10:11

    To ja poproszę taką bułeczkę 🙂

  22. Monika says: 21 kwietnia 2012 at 12:27

    wszystko z tego wpisu wielbię ponad wszystko;)..no,może twarożek zrobiłabym swojski;)
    pozdrawiam!

  23. Optymistyczna says: 21 kwietnia 2012 at 14:15

    to jest coś co uwielbiam 🙂

  24. niebochce says: 21 kwietnia 2012 at 16:11

    rzodkiewka plus twarożek moja dzisiejsza kolacja :).

  25. wegetari-anka says: 21 kwietnia 2012 at 20:25

    czesto tez jem takie kolorowe buly 😀 lubie ostatnio na bialy ser poszatkowac sobie czosnek marynowany 😉 i kielki w niezliczonej ilosci na to 😀

  26. Aicena says: 22 kwietnia 2012 at 07:39

    smaczny blog, zostaje na dłużej 😉 pozdrawiam

  27. ola says: 22 kwietnia 2012 at 10:05

    Cudne zdjęcie kwiatów. Och! A buła? porywam!

  28. Bazylia says: 22 kwietnia 2012 at 10:31

    O tak! Takie śniadania mówią, że wiosna zagościła na dobre 😉

  29. Elexis says: 22 kwietnia 2012 at 11:42

    Uwielbiam takie kanapeczki:))

  30. Avelina says: 22 kwietnia 2012 at 14:37

    Ale wiosennie się zrobiło, fajna kanapka 🙂

  31. k.m.w. says: 22 kwietnia 2012 at 16:16

    wiosenna kanapka! rzeżucha i rzodkiewka – super!:)

  32. Jagódka says: 24 kwietnia 2012 at 11:43

    cudne wiosenne śniadanko, przypomina mi, że powinnam wyczarować rzeżuchę:)

  33. Dota says: 26 kwietnia 2012 at 17:53

    super bardzo mi sie ten przepis podoba:) milo mi go dodac do durszlakowej akcji! pozdrawiam a wiecej przepisow dla sportowcow biegaczy na oneginetatopa.blogspot.com

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.