image_pdfPDFimage_printWydrukuj

I jak ja mogłam mówić.
Że francuskiego nie lubię.
Bo faktycznie.
Te z piekarni dalej mi nie smakuje.
Ale te domowe.
Podbija moje serce.



Francuskie zawijaski z mięsem

opakowanie ciasta francuskiego
350g mięsa cielęcego mielonego
cebulka
sól, pieprz, zioła
jajko
Mięso usmażyć na patelni, pod koniec dodając przyprawy do smaku.
Zmielić maszynką do mielenia lub blenderem zmiksować.
Cebulkę pokroić i podsmażyć na patelni.
Połączyć z mięsem.
Układać mięso z cebulą na cieście francuskim.
Zwinąć w roladę i kroić na małe kawałki.
Wierzch ciasta pasztecika lekko przeciąć, można posmarować jajkiem, wtedy ciasto jest mocno rumiane.
Piec 20 min. w 200st.C.

25 Replies to “Zawijaski z mięsem.”

  1. Siaśka says: 4 stycznia 2012 at 14:34

    ale cudne!! pycha 😀

  2. sowa_nie_sowa says: 4 stycznia 2012 at 14:59

    Bardzo smakowicie się prezentują:)
    A do tego jeszcze barszczyk czerwony i pełnia szczęścia;)
    Pozdrawiam!

  3. vanilla says: 4 stycznia 2012 at 15:01

    prawda. te domowe, nawet jeśli z gotowego ciasta są inne. Nie tak suche jak kupne. Cudne ślimaczki!

  4. Majana says: 4 stycznia 2012 at 15:15

    Domowe zawsze najlepsze.
    Pięknie i apetycznie wyglądają.
    Pozdrówki:)

  5. cczeko.ladkowa says: 4 stycznia 2012 at 15:25

    pysznie;D
    nigdy nie robiłam, będzie trzeba wypróbować;D

    http://www.madallens.blogspot.com

  6. kulinarne-smaki says: 4 stycznia 2012 at 16:15

    fajne, ekspresowe paszteciki

  7. Sue says: 4 stycznia 2012 at 17:12

    Faktycznie, domowe są pyszne! Twoje idealne do barszczyku 🙂

  8. bijana says: 4 stycznia 2012 at 17:29

    ale pysznosci, mozna porwac jednego?

  9. Barbara says: 4 stycznia 2012 at 17:38

    Zazwyczaj wszystko co domowe jest najlepsze 🙂 Fajne te zawijaski, ale nie dla mnie, bo nie lubię mięsa.

  10. Dusia says: 4 stycznia 2012 at 17:40

    o z barszczykiem to faktycznie pyszne byłyby 🙂
    basiu – ja też kiedyś nie lubiłam, po roku wegetariaństwa zrezygnowałam 🙂

  11. pees says: 4 stycznia 2012 at 18:05

    jak Ty mogłaś mówić Dusiu, że nie lubisz. no ja się pytam jak?:)

    zjadłabym z chęcią. wieeelką!

  12. Bernadeta says: 4 stycznia 2012 at 18:53

    mniam apetycznie wyglądają te zawijaski, super pomysł.

  13. Lovelykate says: 4 stycznia 2012 at 19:33

    U mnie w domu jakoś francuskie na słodko nie przechodzi. Tylko jadamy w wersji wytrawnej. Twoja propozycja jest bardzo kusząca 🙂

  14. Avelina says: 4 stycznia 2012 at 20:17

    Lubię wykorzystywać ciasto francuskie zw kuchni. Ostatnio francuskie z mięsem to najczęściej robię w formie kopert, a takie roladki znów robię na słodko z masą makową.

  15. ola says: 4 stycznia 2012 at 22:21

    Chcę wpaść na zawijaska. Cudnie wyglądają! *.*

  16. Daria Anna says: 5 stycznia 2012 at 00:51

    Wyglądają bardzo treściwie, a jako wielki mięsożerca pomysl mi się podoba.

  17. goh. says: 5 stycznia 2012 at 08:49

    lubię wszystko co jest zawinięte w ciasto francuskie! fajny pomysł:)

  18. Agata Ziętarska says: 5 stycznia 2012 at 10:10

    Wyglądają bardzo obiecująco, muszę wypróbować je na moim R., bo on nie bardzo przepada za ciastem francuskim. Może w takim wydaniu mu się spodoba 😀

  19. shy says: 5 stycznia 2012 at 13:48

    ja francuskie kocham!! 😉 a Twoje zawijaski wyglądają super smacznie 😉

  20. Olciaky vel Olcik says: 6 stycznia 2012 at 14:26

    pyszne!
    mam w domu amatora takich wypieków, na pewno by się ucieszył:D

  21. Anonimowy says: 6 stycznia 2012 at 15:46

    koniecznie muszę spróbować Twoich:) pozdrowienia!

  22. zainspirowana says: 23 stycznia 2012 at 19:09

    pychota 🙂
    ja robiłam pół na pół 🙂
    z mięskiem dla mojego Chłopa, a dla siebie ze szpinakiem 😀 hehe

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.