Czas zmartwień.
Wytrwałości i siły.
Wiary w lepsze.
Jutro.
Ziemniaki z masłem czosnkowym (z parowaru)
inspiracja
ziemniaki z parowaru, ziemniaki z masłem czosnkowym, ziemniaki z czosnkiem z prawowaru

pół kg ziemniaków
pół masła
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
koperek
Ziemniaki umyć i przekroić na krzyż (nie do końca).
W zagłębienia włożyć plasterki masła i plasterki pokrojonego czosnku.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować na parze około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Przed podaniem posypać koperkiem.
ziemniaki z parowaru, ziemniaki z masłem czosnkowym, ziemniaki z czosnkiem z prawowaru
ziemniaki z parowaru, ziemniaki z masłem czosnkowym, ziemniaki z czosnkiem z prawowaru

11 Replies to “Ziemniaki z masłem czosnkowym”

  1. blog okularnicy says: 4 czerwca 2013 at 09:06

    uwielbiam tak podane ziemniaczki!

    dużo sił i wytrwałości Duś :*

  2. robaszekk says: 4 czerwca 2013 at 09:38

    Takie ziemniaczki uwielbiam pod każdą postacią 🙂 Czy to z popiołu, czy z piekarnika! Z masłem czosnkowym zawsze najlepsze 🙂

  3. *D says: 4 czerwca 2013 at 16:58

    Nie przepadam za ziemniakami i ograniczyłam je w diecie na czas, w którym się odchudzałam, teraz trudno mi do nich wrócić, ale może dzięki takiej propozycji jak Twoja, jakoś mi to wyjdzie.
    Wyglądają super.
    Jestem nowa w tym blogowym światku, zapraszam do mnie, każda wskazówka mi się przyda 🙂

  4. Jey says: 4 czerwca 2013 at 17:34

    młode ziemniaczki z takim masełkiem to wiosenna najlepszość 😀

  5. Jagoda S says: 4 czerwca 2013 at 18:15

    Pysznie wyglądają 🙂 Ja bardzo lubię ziemniaki 🙂

  6. magdam says: 4 czerwca 2013 at 19:05

    uwielbiam, też robię podobne 🙂

  7. marta says: 4 czerwca 2013 at 20:24

    Często takie robię:-) na dodatek gziczek i nic więcej nie trzeba:-) Pozdrawiam:-))

  8. Agnieszka says: 4 czerwca 2013 at 21:22

    mmmm uwielbiam ziemniaki, a w takim wydaniu najbardziej. Czasem robię podobne w mikrofali (to tak z lenistwa) i zawsze są pyszniutkie

  9. Renews way says: 4 czerwca 2013 at 21:32

    genialny, a jaki prosty przepis! Na pewno wypróbuję 🙂

    Masz ochotę na wzajemną obserwację? 🙂
    Jeśli tak to zapraszam do siebie,
    Renews xxx

  10. Antenka says: 5 czerwca 2013 at 07:14

    takimi młodymi ziemniaczkami nigdy nie pogardzę:)

  11. Agata Wulkiewicz says: 5 czerwca 2013 at 16:24

    Musiały być wspaniałe 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.