Czas zmartwień.
Wytrwałości i siły.
Wiary w lepsze.
Jutro.
Ziemniaki z masłem czosnkowym (z parowaru)
inspiracja
inspiracja
pół kg ziemniaków
pół masła
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
koperek
Ziemniaki umyć i przekroić na krzyż (nie do końca).
W zagłębienia włożyć plasterki masła i plasterki pokrojonego czosnku.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować na parze około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Przed podaniem posypać koperkiem.
uwielbiam tak podane ziemniaczki!
dużo sił i wytrwałości Duś :*
Takie ziemniaczki uwielbiam pod każdą postacią 🙂 Czy to z popiołu, czy z piekarnika! Z masłem czosnkowym zawsze najlepsze 🙂
Nie przepadam za ziemniakami i ograniczyłam je w diecie na czas, w którym się odchudzałam, teraz trudno mi do nich wrócić, ale może dzięki takiej propozycji jak Twoja, jakoś mi to wyjdzie.
Wyglądają super.
Jestem nowa w tym blogowym światku, zapraszam do mnie, każda wskazówka mi się przyda 🙂
młode ziemniaczki z takim masełkiem to wiosenna najlepszość 😀
Pysznie wyglądają 🙂 Ja bardzo lubię ziemniaki 🙂
uwielbiam, też robię podobne 🙂
Często takie robię:-) na dodatek gziczek i nic więcej nie trzeba:-) Pozdrawiam:-))
mmmm uwielbiam ziemniaki, a w takim wydaniu najbardziej. Czasem robię podobne w mikrofali (to tak z lenistwa) i zawsze są pyszniutkie
genialny, a jaki prosty przepis! Na pewno wypróbuję 🙂
Masz ochotę na wzajemną obserwację? 🙂
Jeśli tak to zapraszam do siebie,
Renews xxx
takimi młodymi ziemniaczkami nigdy nie pogardzę:)
Musiały być wspaniałe 🙂