Westchnień kilka.
Odwagi siła.
Moc rozsądności.
Zupa z zielonej soczewicy i pomidorów
150 gram zielonej soczewicy
2 marchewki
cebula
2 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów
łyżeczka kolendry
pół łyżeczki kuminu
łyżeczka startego świeżego imbiru
1,5 litra wody lub bulionu
Do garnka wlać bulion lub wodę i zagotować.
Dodać soczewicę, marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki, cebulę pokrojoną w piórka, ząbki czosnku posiekane, pomidory razem z sokiem i przyprawy.
Gotować koło 30 minut – aż soczewica stanie się miękka.
W razie potrzebny doprawić solą i pieprzem.
Jeżeli chcesz możesz zmiksować zupkę.
Lubię zupy z soczewicą, ostatnio dodałam do kremu pieczarkowego:)
Wygląda bardzo apetycznie. I Dusiu, masz piękne garnuszki 🙂
pysznie wygląda, też dzisiaj robię taką zupę, ładna miseczka:)
Wspaniała! Idealna, żeby się dziś rozgrzać.
Pozdrowienia:)
smacznie;]
soczewica! jestem na tak 🙂
Uwielbiam soczewicę 🙂
Zupy z soczewicy nigdy nie próbowałam, natomiast bardzo lubię kotleciki z soczewicy 🙂
Wspaniała na rozgrzanie:-)
Czytam zielone, a widzę czerwone, bardzo inrtygujące i z pewnością smaczne, pozdrawiam 🙂
Jak apetycznie i delikatnie wygląda 🙂
wygląda bardzo zachęcająco, dziękujemy za zdjęcie!