Niesamowite jak ten czas szybko leci…
Dzisiaj mój blog, Dusiowa Kuchnia świętuje swoje 2 urodziny, a ja razem z nim :)))
W tym roku wydarzyło się dużo dobrego, to był świetny rok, który pozwolił rozwinąć mi skrzydła.
Lubię podejmować wyzwania, dlatego po raz pierwszy:
- upiekłam strucle makową z przepisu mojej Babci
- babeczki dekorowane kremem prosto ze szprycy 🙂
- torcik z sercem i babeczki z sercem
- tort marzeń, niebieskiego motyla z truskawkami
- nauczyłam się robić jajko w koszulce
- konfiturę z płatków róży i dżem z truskawek
- bezę
- zaczęłam eksperymentować z drinkami
i mogłabym tak wymieniać, ale nie chcę Was zanudzić 🙂
Największą radością było dla mnie uczestniczenie na warsztatach kulinarnych, jakże skakałam radości, gdy po raz pierwszy dostałam takie zaproszenie. Możliwość poznania znanych z telewizji kucharzy, możliwość poznania Was drogie bloggerki była niesamowita.
Podejmowałam wiele współpracy z różnymi firmami, z jednych jestem do dzisiaj zadowolona z innych mniej dumna, a jednak dzięki temu mądrzejsza dzisiaj w swoich wyborach. Pierwsza płatna współpraca, a za wypłatę kupione książki kulinarne, biblioteczka wciąż rośnie. Jednak żeby nie było tak słodko, są też takie firmy, które traktują nas bloggerów jako tanią siłę roboczą i to jest przykre, pozostawia pewien niesmak.Są też takie firmy, które widzą w nas potencjał i pozwalają rozwinąć skrzydła, dzięki czemu mogłam poprowadzić warsztaty kulinarne dla dzieci.
Zostałam zaproszona na Blog Forum Gdańsk, gdzie przedstawiając się jako Dusia z Dusiowej Kuchni większość odpowiadała – „Przecież wiem, poznaję :)” co było dla mnie zdumiewające, ale też przemiłe, że jestem rozpoznawalna, a to wszystko dzięki blogowi 😉
Moje przepisy pojawiły się w czasopismach, sama udzieliłam kilku wywiadów, zostałam ekspertką kulinarną na pewnym portalu, ambasadorką pewnej marki i ciągle mi mało…
Otworzyłam się na nowe smaki, polubiłam krewetki, tatar i lekko pikantne potrawy. Zmieniam się i rozwijam, a to wszystko dzięki Wam – czytelnikom, którzy napędzają mnie do dalszego działania. Dziękuję, że jesteście i tutaj zaglądacie!
I w podziękowaniu organizuję dla Was specjalny konkurs. Cudownie jest móc rozdawać prezenty, a nie tylko dostawać, dlatego zapraszam wszystkich do udziału w konkursie.
I w podziękowaniu organizuję dla Was specjalny konkurs. Cudownie jest móc rozdawać prezenty, a nie tylko dostawać, dlatego zapraszam wszystkich do udziału w konkursie.
KONKURS
Zadanie konkursowe: Wykonaj dowolny przepis z mojego bloga, zrób potrawie/napojowi zdjęcie, na którym umieścisz karteczkę „Dla Dusi” i wyślij na mój email klaudia.sroczynska@gmail.com (wyślij też link do dania, które zrobiłeś z mojego bloga).
Będę brała pod uwagę jakość fotografii!
Konkurs trwa od 20.12.2012 do 7.01.2013 (do godz.23.59) z ewentualną możliwością przedłużania, jeśli będzie mało zgłoszeń.
A teraz uwaga, NAGRODY! A jest ich kilka!!!
Nagród jest 7 – więc będzie siedmiu wygranych, nagrody będą przyznane losowe.
Konkretnie do wygrania jest:
- Ogromne pudełko produktów Dr. Oetker ( w tym pisaki cukrowe, żelowe, posypki, budynie, krem dekoracyjny, proszek do pieczenia, drożdże suszone i inne).
- Zestaw żurawinowy od Eterno (cytrynki z żurawiną, żurawina z pigwą, syrop żurawinowy z ziołami i dekoracje).
- Bon na 50zł do wykorzystania w sklepie Oklejgo.
- . Książka „Ciasta-jak u mamy” od Weltbild.
- Solidny zbiór produktów Marsyl.
- Produkty Kupiec ( w tym ryż pełnoziarnisty, kuskus, musli, crunchy, otręby i inne).
- Olej z pestek dyni 0,5 l z Oleje świata.
Zapraszam do świętowania urodzin mojego bloga razem ze mną, czekam na Wasze zgłoszenia i zaglądajcie tutaj dalej tak często, a nawet częściej 🙂
Mam nadzieję, że wszyscy moi czytelnicy są też na fanpagu, ponieważ tam informuję na bieżąco co tam u mnie słychać 🙂
Gratuluję serdecznie Dusiu i życzę kolejnych tak urodziwych, blogowych lat!
Dziękuję 🙂 Dziękuję, że zaglądasz do mnie:)
STO LAT!!!! 🙂
Oj stara wtedy będę 🙂 Dzięki :)))
Obyś zawsze podchodziła do tego tak entuzjastycznie, mnóstwa inspiracji na kolejne lata:-))Wszystkiego dobrego Dusiu:-)
Dziękuję Ci, mam nadzieję, że nigdy nie wypalę się:)
Dusiu, życzę Ci kolejnych satysfakcjonujących lat prowadzenia bloga 🙂 Mnóstwo inspiracji i rozwoju 🙂
Dziękuję, satysfakcja to pierwszy krok do sukcesu 🙂
Najlepsze życzenia dla Ciebie i Twojego bloga!
Dziękuję Kamilo 🙂
Wszystkiego najlepszego :):):):) i wielu wieli kolejnych lat blogowania 🙂 Tak się przyzwyczaiłam do Twojego bloga, że mam wrażenie że istnieje od zawsze i nie wyobrażam sobie, że mogłoby go nie być 🙂
Ale mi miło Aniu 🙂 Dziękuję
Dusiu, w imieniu Redakcji gratuluję Ci serdecznie. I dużo radości z gotowania i blogowania życzę :-)))).
Basia Brzezicka,
Redakcja Przyślij Przepis
Serdecznie dziękuję i jestem dumna, że miałam publikację w Waszym magazynie 🙂
sto lat dla Dusi i jej bloga:D
sto lat to chyba nie dam rady :)))
Gratulacje Dusiu, wielu nowych inspiracji na kolejne lata!
Ah dziękuję!
Gratuluję świetnego bloga i tylu osiągnięć w tym roku 🙂 Życzę jeszcze większych w przyszłym 🙂 Może wezmę udział w konkursie 🙂
Dziękuję kochana:)
sto lat 🙂
Dziękuję!
Gratulacje i oby tak dalej! Bardzo miły konkurs, postaram się wziąść udział
Czekam na zgłoszenie 🙂
Wszystkiego dobrego! 🙂
Dziękuję!
Pieknie Ci gratuluję i życzę kolejnych tak płodnych lat 🙂
Dziękuję Domi 🙂
Wszystkiego najlepszego dla mojej ulubionej blogerki!
J.R.
Rumienię się 🙂 Dziękuję
Dusiu jesteś moją inspiracja zdjęciowa i blogową 🙂 Dziękuję że jestes i zycze samych smaczności i radości z blogowania 🙂 pozdrawiam cieplutko !
Ogromnie mnie to cieszyyyy :*
Gratuluję serdecznie, powodzenia w dalszym blogowaniu i mnóstwa pomysłów na dalsze pyszne potrawy.
Pozdrawiam
Dorota
Dziękuję, pomysłów na szczęście jest wiele:)
Podziwiam,gratuluję i życze nadal takiej inwencji. Pozdrawiam serdecznie !
Dziękuję bardzo:)
Najlepszego Dusiu! Życzę Ci kolejnych tak dobrych, a nawet jeszcze lepszych lat dla Twojego bloga 🙂
A mogą być jeszcze lepsze 🙂
Gratuluję 🙂
Dziękuję 🙂
Gratuluję tych wspaniałych 2 lat 🙂 W konkursie z wielką chęcią wezmę udział 🙂
Czekam na email zatem 🙂
gratulacje i oby tak dalej!
🙂 o tak oby! dzięki
gratulacje oraz dalszych sukcesów,,,Alina
Dziękuję serdecznie:)
najlepszości Dusieńko dla Ciebie i bloga oczywiście 🙂
:*
Dusiu! Oby kolejny rok blogowania był jeszcze bardziej owocny dla Ciebie od poprzedniego i życzę Tobie coraz więcej sukcesów 🙂
Tosia.
Czekam na kolejne wspólne podróże 🙂
Gratuluję, gratuluję i jeszcze raz gratuluję. Bardzo lubię do Ciebie zaglądać i coś tam czasem przetestuję z Twoich przepisów. Zachwycają mnie twoje piękne zdjęcia. Chętnie wezmę udział w konkursie. Wesołych Świąt Dusiu i w Nowym Roku jeszcze więcej sukcesów. Pozdrawiam 🙂
Bardzo się cieszę, że mam stałego czytelnika! Wesołych Świąt 🙂
straszliwie szybko ten czas ucieka. pamiętasz jak kiedyś zimą Cię wypatrzyłam w sklepie? i wtedy coś wspominałaś, że chciałabyś założyć blog. i to już dwa lata!
pamiętam, ale ten czas zleciał… 🙂
gratulację i sto lat! 🙂 chętnie wezmę udział w tym konkursie bo Twoje przepisy są świetne więc nic nie stracę a tylko smacznie zjem! 🙂
Czekam na zgłoszenia 🙂
Dzięki za bycie tutaj:)
gratulacje Dusiu! oby tak dalej:)
Oby! Dzięki :*
Gratulacje!:)
Dziękuję 🙂
Gratulujemy i z całego serca, a nawet dwóch, życzymy dalszego rozwoju 🙂
Będę starać się rozwijać dalej 🙂
Gratulacje:) I życzę kolejnych lat udanego blogowania;)
Dzięki 🙂
No to dupa, jeśli bierzesz pod uwagę jakość tak bardzo to nie mam szans bo po pierwsze mam kiepski aparat po drugie nie mam talentu fotograficznego :))
Jedni mają talent, inni mogą się tego nauczyć 🙂 a sprzęt można wypożyczyć i dobre zdjęcie zrobić każdym aparatem 🙂
Gratuluję dwóch lat. Blog jest świetny:)
Dzięki:)
Gratuluję, bo jest czego – świetny blog, super zdjęcia i nie mniej fajne przepisy 🙂 pozdrawiam i życzę najlepszego
Dziękuję 🙂
No własnie…kolejna bloggerka, która pod uwagę bierze jakość zdjęć. I jak można się mianować osobą, która kocha kuchnie, przepisy i kunszt kulinarny?
Czasem należałoby się zastanowić nad istotą bloga, a nie jego powierzchownością. No ale cóż.
Bez urazy – Twoje przepisy są proste jak drut, bo "kanapka sowa", "jajko w majonezie", czy "karpia smażonego" nie można nazwać "przepisem". Brakuje jeszcze tylko przepisu na "herbatę z cytryną". Ale co tam! Nie ważny prawdziwy przepis. Ważne ładne zdjęcie. Bo nie liczy sie kunszt kulinarny, tylko fotograficzny.
Może warto zmienić profil bloga ? Na fotograficzny właśnie? Pozdrawiam.
Dbając o przepisy należy robić im piękne, apetyczne zdjęcia. Jeżeli robisz zdjęcia nieapetyczne to nikt z Twojego przepisu nie skorzysta. Jestem fotografem, nie tylko kulinarnym i nikt mi nie będzie mówił, jakie konkursy mam przeprowadzać na swojej stronie.
Przepisy są proste, bo czytelnicy moi są w przeróżnym wieku, są tu też nastolatkowie, którzy chcą się nauczyć gotować, są mamy, które mają dzieci niejadki. I jeśli choć jedna osoba skorzysta z takiego przepisu to jestem zadowolona, a komentarz typu, że to jest banalne – jest prostacki. W Twoją kuchnię nie ingeruję, nawet nie masz czelności się podpisać.
Pozdrawiam
Anonimie, dlaczego się nie podpisujesz? Chętnie zajrzę na Twój blog i wypróbuję jakiś przepis. Właśnie fajnie, że przepisy są proste! I jeszcze fajniej, że ładnie sfotografowane. To tak samo jak z prezentem-może to być nawet najdrobniejsze maleństwo a ładnie zapakowane cieszy 100 razy bardziej. Wolałabym dostać coś skromniejszego i w ładnym opakowaniu niż bóg wie co w wymiętej reklamówce. Anonimie, nie przejmuj się-ja też zazdroszczę Dusi, że umie zrobić ładne zdjęcia ale jeszcze bardziej Jej zazdroszczę, że umie coś upichcić bo ja akurat należę do osób, które skopią każdą potrawę.
Dusia-nie uwierzysz ale wezmę nawet udział w Twoim konkursie. Jeżeli nie spalę albo nie przesolę czy co tam innego to spróbuję zrobić ładne zdjęcie i może coś wygram. To by dopiero był szał-ja i wygrana w konkursie kulinarnym. hahaha Ale co tam, jak nie wygram to i tak fajnie bo lubię do Ciebie zaglądać!
Dziękuję za miłe słowa! :* I czekam na zgłoszenie, wierzę w Twoją siłę i moc, może świąteczna aura Ci będzie służyć 🙂
Gratuluję i życzę dalszych smakowitych sukcesów,
Asia 🙂
Dziękuję za całego serca:)
GRATULUJĘ!!! Z przyjemnością tutaj zaglądam:) Pozdrawiam cieplutko i życzę wspaniałych i pysznych Świat!:)
szkoda, że będziesz brała pod uwagę jakość fotografii, osoby nie posiadające super lustrzanek nie mają szans… od razu lepiej by było napisać, że konkurs tylko dla innych blogerek kulinarnych. szkoda.
nie trzeba mieć lustrzanki by robić dobre zdjęcia. tryb manualny na cyfrówkach równie dobrze się sprawdza. konkursów na blogu jest bardzo dużo, każdy ma inną grupę fanów.
Dusiu, gratuluję z całego serca. 🙂 Z ciekawością śledzę wszystkie pojawiające się u Ciebie nowości 🙂
Gratuluję ! Masz świetnego bloga, często tu zaglądam 🙂 A teraz uciekam szukać jakiegoś fajnego przepisu 🙂 tylko żebym o karteczce nie zapomniała hihi
serdecznie gratuluję 😉
100 lat Dusiu.I życzę Ci dalszych inspiracji kulinatnych na następne lata.
eli_555
Kolejnych 200lat:) Wspaniałości na następne lata:) – Kobiecemysli.pl
Oczywiście życzę Ci kolejnych STU LAT !!!
A moja praca już wysłana – choć zrobiłam tylko kawę to nieźle się przy tym bawiłam, a smak wyszedł idealny, więc polecam wykonanie przepisu:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/12/kawa-z-piankami.html
Dusiu życzę Ci kolejnych cudnych inspiracji i pomysłów!!!:)))
AgataB