Walentynkowe bezowe serduszka w kolorze różu i bardzo słodkie. Zajrzyjcie po inne przepisy na Walentynki np.:
Bezowe serduszka
2 białka
100 g cukru pudru
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka barwnika czerwonego albo fioletowego
Białka ubić na sztywną pianą.
Stopniowo po łyżeczce dodawać cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.
Potem dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, zmiksować.
Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.
Dodać barwnik (jeśli dodamy fioletowy beziki wyjdą ciemno-różowe) i tylko przez chwilę miksować – do niejednolitego wymieszania.
Przełożyć masę do worka dekoracyjnego lub szprycy bez końcówki i wyciskać pianę na kształt serc na papier do pieczenia.
Włożyć bezy do nagrzanego piekarnika do 140 st.C. i piec (suszyć) przy uchylonym piekarniku przez 30 minut.
Jeśli bezy będą lekko brązowieć w trakcie pieczenia to przykryć je od góry np. papierem do pieczenia.
Po 30 minutach wyłączyć piekarnik, ale bezy dalej trzymać w piekarniku jeszcze przez min. 30 minut.
śliczne serducha:)
Ale świetne;) idealne na Walentynki:) Pozdrawiam!
Ech, gdyby tylko mój mąż lubił bezy, to bym mu takie zrobiła, bo wyglądają przeuroczo 🙂
Ale niestety trafił mi się wybredny przypadek, który najbardziej zadowolony będzie z…sernika 😀
OOo, faktycznie podobne jak u mnie:)
Dusiowa – trafiłam i anonimowo zaglądam na Twojego bloga jakoś od roku…w końcu trafiłaś na papurazzi.pl i czuje, że zdominujesz portal swoimi relacjami;) Póki co gratuluję fantastycznej roboty, 3mam kciuki i życzę powodzenia!!;)
Lauryn;) a prościej Kasia;)
Ojej bardzo mi miło! 🙂 Nie wiedziałam, że jesteś moją czytelniczką 🙂 recenzji nie chce mi się niestety przepisywać, ale zdjęciami chętnie się podzielę z innymi 🙂 Pozdrawiam Kasiu! 🙂
słodkie na walentynki 🙂