Love.
Babeczki red velvet
Nigella Lawson „Kuchnia. Przepisy z serca domu”
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
100 gram masła
200 gram cukru
płaska łyżeczka czerwonego barwnika w proszku
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 jajka
175 gram maślanki (dałam pół na pół mleko z jogurtem)
łyżeczka octu jabłkowego
masa:
serek naturalny
cukier puder
kolorowy cukier
W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek, barwnik i sodę.
W drugiej misce utrzeć cukier z masłem, dodać ekstrakt, jajka, maślankę, ocet i zmiksować.
Połączyć zawartość dwóch misek, zmiksować na gładkie ciasto.
Przelać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
Piec w temp. 170 st.C przez 20 minut.
Po wystudzeniu dekorować masą z wymieszanego serka z cukrem pudrem.
Posypać dekoracyjnym cukrem kolorowym.
Po wystudzeniu dekorować masą z wymieszanego serka z cukrem pudrem.
Posypać dekoracyjnym cukrem kolorowym.
Pyszności 😉
ekstra 🙂 ja miałam robić dziś deser z serkiem mascarpone 🙂 mój popisowy ale się cholerka chyba nie wyrobię 😀
Dziękuję za zgłoszenie 🙂
Muffinki wyglądają przepięknie, red velvet – jeszcze nie robiłam, wciąż przede mną 🙂
Pozdrawiam,
Domi
ohh, takie do zakochania 🙂
Wspaniałe! Miłosne.
ale Ci piękne wyszły:) bardzo lubię to ciasto:)
Z miłością na słodko 🙂
Przez żołądek do serca:) piękne
Fajne:)
wyglądają przepięknie 🙂
Piękne ♥
Dusiu, są śliczne!
Pozdrowienia:)
Bardzo fajne zdjęcia:)
Mniam… I te piękne zdjęcia…
Pozdrawiam 🙂
Wspaniałe czerwoniutkie 🙂
Zdjęcia mnie powaliły
Super !!!
Babeczki obłędne 🙂 ale genialny to jest sposób ich umiejscowienia 🙂 Naprawdę kreatywny umysł 🙂
wyglądają cudownie ;D
Mniam! Ale smakowite! Przymierzam się już jakiś czas do red velvet, ale tak jakoś mi schodzi, że jeszcze nie zrobiłam 🙂
piękne!
Świetny pomysł z kieliszkami i babeczkami na nich 🙂 Kolor przecudny ! A babeczka bewnie niebo w gębie oj ale mam ochotę!
pysznie puszyste…i takie wilgotne ! mniam
Wyglądają smakowicie 🙂
za mna chodziło red velvet cake, ale nie kupiłam nigdzie barwnika 🙁 więc musi poczekać.