image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Love.
Babeczki red velvet
Nigella Lawson „Kuchnia. Przepisy z serca domu”
red velvet cupcakes, babeczki red velvet, babeczki na walentynki, red velvet przepis, red velvet recipe, czerwone babeczki

 250 gram mąki

2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
100 gram masła
200 gram cukru
płaska łyżeczka czerwonego barwnika w proszku
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 jajka
175 gram maślanki (dałam pół na pół mleko z jogurtem)
łyżeczka octu jabłkowego

masa:
serek naturalny
cukier puder
kolorowy cukier 

W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek, barwnik i sodę.
W drugiej misce utrzeć cukier z masłem, dodać ekstrakt, jajka, maślankę, ocet i zmiksować.
Połączyć zawartość dwóch misek, zmiksować na gładkie ciasto.
Przelać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
Piec w temp. 170 st.C przez 20 minut.
Po wystudzeniu dekorować masą z wymieszanego serka z cukrem pudrem.
Posypać dekoracyjnym cukrem kolorowym.

red velvet cupcakes, babeczki red velvet, babeczki na walentynki, red velvet przepis, red velvet recipe, czerwone babeczki

red velvet cupcakes, babeczki red velvet, babeczki na walentynki, red velvet przepis, red velvet recipe, czerwone babeczki

24 Replies to “Red velvet cupcakes”

  1. paauliska says: 14 lutego 2013 at 11:09

    ekstra 🙂 ja miałam robić dziś deser z serkiem mascarpone 🙂 mój popisowy ale się cholerka chyba nie wyrobię 😀

  2. Domi w kuchni says: 14 lutego 2013 at 11:19

    Dziękuję za zgłoszenie 🙂
    Muffinki wyglądają przepięknie, red velvet – jeszcze nie robiłam, wciąż przede mną 🙂

    Pozdrawiam,
    Domi

  3. blog okularnicy says: 14 lutego 2013 at 11:38

    ohh, takie do zakochania 🙂

  4. Majana says: 14 lutego 2013 at 12:25

    Wspaniałe! Miłosne.

  5. Justyna Bąk says: 14 lutego 2013 at 12:26

    ale Ci piękne wyszły:) bardzo lubię to ciasto:)

  6. Moni says: 14 lutego 2013 at 13:35

    Z miłością na słodko 🙂

  7. Moja Manufaktura Smaku says: 14 lutego 2013 at 14:02

    Przez żołądek do serca:) piękne

  8. Kasia Cukier says: 14 lutego 2013 at 16:28

    wyglądają przepięknie 🙂

  9. KUCHARNIA, Anna-Maria says: 14 lutego 2013 at 17:15

    Dusiu, są śliczne!
    Pozdrowienia:)

  10. Goa says: 14 lutego 2013 at 18:36

    Bardzo fajne zdjęcia:)

  11. Anonimowy says: 14 lutego 2013 at 19:29

    Mniam… I te piękne zdjęcia…
    Pozdrawiam 🙂

  12. Barbara Kaźmierczak says: 14 lutego 2013 at 19:38

    Wspaniałe czerwoniutkie 🙂

  13. lutka40 says: 14 lutego 2013 at 20:41

    Zdjęcia mnie powaliły
    Super !!!

  14. Chocoholiczka says: 14 lutego 2013 at 20:56

    Babeczki obłędne 🙂 ale genialny to jest sposób ich umiejscowienia 🙂 Naprawdę kreatywny umysł 🙂

  15. Roz Airad says: 14 lutego 2013 at 21:10

    wyglądają cudownie ;D

  16. Ania says: 14 lutego 2013 at 21:40

    Mniam! Ale smakowite! Przymierzam się już jakiś czas do red velvet, ale tak jakoś mi schodzi, że jeszcze nie zrobiłam 🙂

  17. Kulinarny Zenit says: 15 lutego 2013 at 14:37

    Świetny pomysł z kieliszkami i babeczkami na nich 🙂 Kolor przecudny ! A babeczka bewnie niebo w gębie oj ale mam ochotę!

  18. Elficzna says: 15 lutego 2013 at 15:43

    pysznie puszyste…i takie wilgotne ! mniam

  19. MartynCia ^^ says: 15 lutego 2013 at 22:57

    za mna chodziło red velvet cake, ale nie kupiłam nigdzie barwnika 🙁 więc musi poczekać.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.