Słodkie dni.
Słodsze myśli.
A co za dużo.
To niezdrowo.
Churros
„Kuchnia. Przepisy z serca domu” Nigella Lawson
125 gram mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka oliwy
250 ml wrzątku
olej do smażenia
50 gram drobnego cukru
2 łyżeczki cynamonu
Mąkę wymieszać z proszkiem, oliwą i wrzątkiem, aby powstało gęste ciasto (ja musiałam dać 170 gram mąki czyli szklankę).
Odstaw na 10 minut i rozgrzej olej do 170 st.C.
Szprycę z końcówką gwiazdką wypełnij ciastem.
Wyciskaj prosto do oleju ciasto, odcinaj nożyczkami krótkie kawałki 4 cm.
Na płytkim talerzu wymieszać cukier z cynamonem.
Gdy churros będzie złotawe wyławiaj je z oleju i przekładaj ciepłe na talerz z cukrem do obtoczenia.
Słodko!
za dużo słodkości <3 Ale dziś można 😀
pysznie wyglądają, też się zastanawiam właśnie czy nie dopiec do pączków jeszcze takich smakołyków:) udanego chrupania i pączuchowania dzisiaj:)
niezdrowo trzeba wykreślić. niech będzie po prostu słodko.
Churros to moja wielka miłość. Od razu przypominam sobie ich smak z Barcelony 🙂
I jakie apetyczne zdjęcia 🙂
Pozdrawiam serdecznie!
Basia
Mniam! Pyszności!
Miłego i słodkiego Tłustego Czwartku Dusiu 😉
takie mini pączusie 🙂
Pyszności:)
czuję zapach cynamonu:) serio:)
Wszędzie pączki, a tutaj churros – miła odmiana. 🙂
Wyglądają pięknie 🙂
Cudne, muszę wypróbować 🙂
Fajna taka wersja na dwa gryzy:-)
Churros marzą mi się od dawna. Cudowne słodkości 🙂
obłędne ;D
Ładnie Ci wyszły 🙂
mniami! muszę zrobić… w tym roku nie piekłam paczków, ale w następnym juz na pewno!