Ciasto francuskie lubię za szybkość, prostotę i wiele możliwości. Dzisiaj proponuję oliwki w cieście francuskim, bardzo proste, ale efektowne. Idealnie pasują podawane przy kuflu piwa. Fani oliwek nie będą narzekać na tak prosto podane ciasto francuskie z oliwkami zapewniam. Szybkie przekąski to jeszcze:
Ciasto francuskie z oliwkami
ciasto francuskie z oliwkami, oliwki w cieście francuskim, przekąska z oliwek, oliwki w cieście, ciasto z oliwkami

pół opakowania ciasta francuskiego
słoiczek czarnych oliwek
Ciasto francuskie pociąć na jednakowej długości i grubości paski. 
Dwoma paskami oplatać oliwki z dwóch stron, tworząc jakby warkocz – czyli na środek kłaść oliwek, owinąć ją jednym paskiem, a z drugiej strony drugim. 
Można posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 15 minut w temp. 200 st.C.
Idealnie pasuje, jako przekąska do piwa.
ciasto francuskie z oliwkami, oliwki w cieście francuskim, przekąska z oliwek, oliwki w cieście, ciasto z oliwkami

3 Replies to “Ciasto francuskie z oliwkami”

  1. W mojej kosmetyczce says: 7 lutego 2014 at 14:31

    Ale fajna przekąska 🙂

  2. kulinarne-smaki says: 7 lutego 2014 at 15:19

    Jak zwykle świetnie wygląda 🙂

  3. Justyna Żak says: 7 lutego 2014 at 15:43

    świetnie wyglądają;D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.