Ciasto francuskie lubię za szybkość, prostotę i wiele możliwości. Dzisiaj proponuję oliwki w cieście francuskim, bardzo proste, ale efektowne. Idealnie pasują podawane przy kuflu piwa. Fani oliwek nie będą narzekać na tak prosto podane ciasto francuskie z oliwkami zapewniam. Szybkie przekąski to jeszcze:
Ciasto francuskie z oliwkami
pół opakowania ciasta francuskiego
słoiczek czarnych oliwek
Ciasto francuskie pociąć na jednakowej długości i grubości paski.
Dwoma paskami oplatać oliwki z dwóch stron, tworząc jakby warkocz – czyli na środek kłaść oliwek, owinąć ją jednym paskiem, a z drugiej strony drugim.
Można posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 15 minut w temp. 200 st.C.
Idealnie pasuje, jako przekąska do piwa.
Ale fajna przekąska 🙂
Jak zwykle świetnie wygląda 🙂
świetnie wyglądają;D