Iść.
W stronę słońca.
Szybkie ciasto z borówkami
robiłam z połowy porcji, a czas pieczenia skróciłam do 40min
ciasto, przepis na ciasto, ciasto z owocami, ciasto z borówkami, borówki, zdjęcie ciasto z borówkami
2,5 szklanki mąki
4 jajka
szklanka mleka
1,5 szklanki cukru
niepełna szklanka oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
borówki
Wszystkie składniki wrzucić do miski i zmiksować.
Wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem.
Na wierzch ciasta wysypać borówki (nie przesadzajcie tak jak ja z ich ilością, bo skończy się zakalcem).
Piec przez godzinę w 180st.C.
ciasto, przepis na ciasto, ciasto z owocami, ciasto z borówkami, borówki, zdjęcie ciasto z borówkami
Przy pieczeniu wykorzystałam formę od takakuchnia.pl, która wygląda tak:
Moje ciasto zyskało na wyglądzie, a dzięki temu, że forma jest z silikonu nie musiałam jej niczym smarować, a po upieczeniu ciasto wyskoczyło dosłownie z foremki 🙂 Jeżeli chcecie sobie kupić taką formę zajrzyjcie tutaj, koszt jest niewielki a miny domowników po zobaczeniu ciasta rozanielone 🙂
ciasto, przepis na ciasto, ciasto z owocami, ciasto z borówkami, borówki, zdjęcie ciasto z borówkami
Inne ciasto z borówkami znajdziesz tutaj {klik}

41 Replies to “Ciasto z borówkami.”

  1. Aga Strzęciwilk says: 17 lipca 2012 at 08:33

    wygląda wspaniale, a zakalce mają swój niepowtarzalny smak. Fajna foremka. Pozdrawiam

  2. Monia says: 17 lipca 2012 at 08:44

    jakie piękne serducho!

  3. Angie says: 17 lipca 2012 at 08:45

    Wspaniale wygląda!
    Pozdrawiam serdecznie!

  4. Anonimowy says: 17 lipca 2012 at 09:11

    jaka świetna foremeczka! 🙂

  5. abcmojejkuchni says: 17 lipca 2012 at 09:19

    Serduszkowo:) Śliczniutko:)

  6. Tomek gotuje says: 17 lipca 2012 at 09:25

    Oj tam zakalec, ważne że borówek jest dużo 🙂

  7. Helen says: 17 lipca 2012 at 09:57

    Jakie słodkie:) podoba mi się taka foremka:)

  8. Moje Skromności says: 17 lipca 2012 at 10:09

    ale świetnie wygląda:)

  9. teenager ;) says: 17 lipca 2012 at 10:19

    mniam ,takie serducho to bym z wielką ochotą skonsumowała <3
    przepysznie wygląda !

  10. Agata Pachla says: 17 lipca 2012 at 11:15

    Ale pięknie wygląda! Od razu człowiek się uśmiecha, kiedy widzi takie ciacho 🙂 Pozdrawiam!

  11. Monica says: 17 lipca 2012 at 12:03

    Słodziuchne takie serduszkowe 🙂

  12. Grace says: 17 lipca 2012 at 13:04

    Wygląda smakowicie! Wpadnij do mnie do pracy z takim!

  13. Drui... says: 17 lipca 2012 at 13:36

    Fajne są foremki w kształcie serca 🙂

  14. Aga w kuchni says: 17 lipca 2012 at 14:28

    wspaniale ci wyszło 🙂

  15. Gosia says: 17 lipca 2012 at 14:31

    śliczne to borówkowe serduszko 🙂

  16. Ola says: 17 lipca 2012 at 14:44

    uwielbiam ciasta jagodowe! swoją droga prześwietny banner, piękna z Ciebie kobieta! 🙂

  17. k.m.w. says: 17 lipca 2012 at 16:04

    borówki mmm:D piękne ciasto!

  18. Amy says: 17 lipca 2012 at 17:47

    Zakochane ciasto:-)

  19. SmaKokosa says: 17 lipca 2012 at 17:51

    ale świetna foremka 🙂

  20. Marcelina Sunnyday says: 17 lipca 2012 at 17:54

    Śliczne, takie estetyczne 🙂

  21. Ania says: 17 lipca 2012 at 18:06

    fajna ta foremka, chyba sobie kupię 🙂

  22. Gula says: 17 lipca 2012 at 20:51

    Podoba mi się ten przepis. Na zewnątrz ciasto wygląda na chrupiące a w środku dużo owoców:)

  23. Marta @ Co Dziś Zjem Na Śniadanie? says: 17 lipca 2012 at 21:01

    CIasto z pewnością pyszne, ale ta forma w kształcie serca jest przecudna.

  24. MartynCia ^^ says: 18 lipca 2012 at 05:37

    jest prześliczne! musiało być pyszne, aj zjadłabym kawałeczek 😉

  25. blog okularnicy says: 18 lipca 2012 at 14:47

    oj, zazdroszczę Ci tej foremki 🙂

  26. ola in the kitchen says: 18 lipca 2012 at 15:41

    Ale super ciacho! Wpadam na kawę ;]

  27. Anonimowy says: 18 lipca 2012 at 23:17

    czy ta forma sie wygina?:D jest jakby z gumy?

    1. Dusia says: 19 lipca 2012 at 08:32

      Jest napisane, że forma jest silikonowa. Lekko się wygina.

  28. Natalia says: 19 lipca 2012 at 13:57

    Urocza forma 🙂 Bardzo fajnie wygląda w niej Twoje borówkowe ciasto 🙂

  29. Renula says: 19 lipca 2012 at 21:34

    Nie dość, że ciacho kusząco jagodowe, wygląd wspaniały, taki domowy, to jeszcze kształt foremki po prostu rozbrajający! :0

  30. Anonimowy says: 28 lipca 2012 at 11:28

    a czy można robić to ciasto w formie na tartę?

    1. Dusia says: 28 lipca 2012 at 11:55

      myślę, że urośnie za wysokie, chyba ze zrobisz z połowy porcji

  31. Anonimowy says: 30 lipca 2012 at 17:16

    zrobiłam w formie na muffinki – świetne! wyszło 8 dużych 🙂 mniam!
    pozdrawiam i będę zaglądać częściej!
    Lena

    1. Dusia says: 30 lipca 2012 at 17:55

      Super, że smakowało 🙂 Podziel się zdjęciem na fanpagu 🙂

  32. Anonimowy says: 11 sierpnia 2012 at 11:46

    Super przepis,szybciutki i przepyszny.Cała blacha znikła w mgnieniu oka.

  33. Anonimowy says: 15 sierpnia 2012 at 10:39

    ciasto się spaliło z wierzchu, ale nie upiekło w środku- szkoda czasu i składnków

    1. Dusia says: 15 sierpnia 2012 at 10:50

      najwidoczniej było źle zrobione, albo na nieodpowiedni poziom w piekarniku włożone.

  34. Anonimowy says: 8 września 2012 at 09:30

    foremka jest spoko,ale czy zakalec nie wyjdzie? Bo z tego co widze to jest zakalec i nie zbyt to smacznie wyglada.wszystkie skladniki razem wymieszac a moze tak zrobic ze borowki na sam koniec sie daje i letko wymieszac nie miksowac ze wszystkimi skladnikami.zobacze….

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.