Czerwona róża.
Dana od serca.
Słodko pachnące.
Konwalie.
Crumble z rabarbarem
5 łodyżek rabarbaru (ok.0,5kg)
8 łyżek mąki
5 łyżek cukru pudru
5 łyżek masła
4 łyżeczki cukru z wanilią
szczypta cynamonu
Rabarbar pokroić w kosteczkę.
Przygotować kruszonkę, zagniatając mąkę, cukier puder, cynamon z masłem.
Rabarbar przełożyć do 4 kokilek.
Do każdej miseczki nasypać po 1 łyżeczce cukru z wanilią.
Na koniec rozsypuje do miseczek kruszonkę.
Piec w 180st.C przez ok.15-25min do lekkiego zrumieniania kruszonki.
ach crumble <3
Proste i smaczne. Bardzo lubię takie przepisy 🙂
Serdecznie pozdrawiam,
Edith
Cudne!
🙂
Ja bym zjadła na śniadanko:)
Uwielbiam 🙂
wyglądają smacznie, takie jak u babci 🙂 ale ja dzisiaj już przesadziłam z tortem, koniec dobrego ;p
Niebiańskie:)!
Ale smaku mi narobiłaś:) Pamiętam jako dziecko wcinałam rabarbar maczany w cukrze u babci mojej to pół wsi tak chodziło – to były czasy;)
Dusia szalejesz!!!:):)pychotka:)
brzmi ekstra 😉
crumble to zawsze same pyszności <3
boskie 🙂
Od 3 dni zbieram się do identycznego dania, wygląda pysznie!
Moje ulubione smaki!
Dusiu też mnie na to nachodziło 🙂 mmmm pyszne
Crumble uwielbiam, chociaż z rabarbarem jeszcze nie robiłam. a że sezon na rabarbar się rozpoczął, to trzeba zrobić 🙂
Rabarbar i kruszonka to bardzo udany duet, pychotka 🙂
obledne 😉
no no no to mnie dzisiaj zainspirowałaś 🙂
pysznie wygląda !!!
a rabarbar bardzoooo lubieeee !!!
Pyszne! A ja ciągle marzę o kokilkach…
Trzymam kciuki za egzamin! ;*
Pyszności!
Pyszności:)Super, że tu trafiłam i już dodaję do ulubionych:)Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny:)
cudowne..ale bym zjadła takie cudo!
Pyszności!!
pyszności….przepis dość prosty i bardzo smaczny 🙂