image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Sekundy.
Minuty.
Godziny.
Szczęścia.


Cukier lawendowy
cukier lawendowy, cukier z lawendą, przepis na cukier lawendowy, sugar lavender recipe

szklanka cukru
3 łodyżki ususzonej lawendy
Lawendę pokruszyć drobno albo użyć młynka do kawy i zmielić.
Połączyć ze szklanką cukru i przełożyć do słoiczka.
cukier lawendowy, cukier z lawendą, przepis na cukier lawendowy, sugar lavender recipe
cukier lawendowy, cukier z lawendą, przepis na cukier lawendowy, sugar lavender recipe
cukier lawendowy, cukier z lawendą, przepis na cukier lawendowy, sugar lavender recipe

38 Replies to “Cukier lawendowy”

  1. Kruszynka says: 4 września 2012 at 07:02

    Wygląda przepięknie 🙂

  2. cooking lovers says: 4 września 2012 at 07:33

    muszę wypróbować sposób na taki cukier 😉 jestem ciekawa jak smakuje 😉

  3. Ania says: 4 września 2012 at 07:34

    Musi cudownie pachnieć! Dusia, a skąd masz lawendę? Bo ja chciałam sobie kupić, ale nigdzie nie mogłam spotkać takiej, która nadawałby się do jedzenia, bo na doniczkach było napisane, że ze względu na użyte nawozy nie nadaje się do spożycia 🙁

    1. Dusia says: 4 września 2012 at 07:54

      Kupiłam młodą nienawożoną na rynku, a potem urosła mi całkiem duża na balkonie 🙂

  4. Beatrice says: 4 września 2012 at 07:53

    Super pomysł! ja się przymierzam do cukru z ziarnami tonka 😉

  5. DarkANGELika says: 4 września 2012 at 07:54

    Pewnie ma piękny aromat;)

  6. Droczilka says: 4 września 2012 at 08:18

    Cukier lawendowy uwielbiam i robię samodzielnie już od jakiegos czasu. Uważam, że to super pomysł! 🙂

  7. siankoo says: 4 września 2012 at 08:23

    jeszcze nie próbowałam, ale kuszący pomysł:)))

  8. asieja says: 4 września 2012 at 08:23

    oby miesiące i lata. szczęścia. i pachnące lawendą.

  9. Patrycja says: 4 września 2012 at 08:59

    Przynajmniej mole się do niego nie dobiorą. Jest bezpieczny! Udanych lawendowych wypieków Dusiu!

  10. Kulinarna Ja says: 4 września 2012 at 09:10

    Fajny pomysł, wygląda super. Do czego potem go uzywasz?

    1. Dusia says: 4 września 2012 at 09:12

      Na razie wypróbowałam w deserze z ricottą – niedługo na blogu przepis. Myślę, że zrobię ciasteczka i może jakaś kawa:)

    2. Kulinarna Ja says: 5 września 2012 at 11:45

      Oo w takim razie czekam! 🙂

  11. Klarysa. says: 4 września 2012 at 09:34

    Od jakiegoś czasu obserwuję Twoje poczynania na blogu i poprostu jestem zachwycona!!Mam nadzieję że będziesz prowadziła swój blog do końca świata i jeden dzień dłużej.
    Pozdrawiam serdecznie

  12. justyna says: 4 września 2012 at 10:05

    Zostałaś przeze mnie wyróżniona w Verstile Blogger. Szczegóły tu: http://kuchniajustyny.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger.html

  13. Tanika i Wojtas says: 4 września 2012 at 10:11

    Bardzo lubię! Cudowne zdjęcia Dusieńko ;*

  14. zufik says: 4 września 2012 at 10:31

    Choć nie przepadam za zapachem lawendy, to jej kwiaty i formę bardzo lubię, a tego cukru bardzo jestem ciekawa.

  15. aga i kaja says: 4 września 2012 at 10:54

    Lawenda rośnie również u nas. Taki cukier zawsze kojarzy nam się ze słońcem, mnóstwem słońca 🙂 pozdrawiamy

  16. sniadankomania says: 4 września 2012 at 11:14

    aromatyczny cukier! uwielbiam lawendowe zapachy :))

  17. Patyska says: 4 września 2012 at 12:59

    Piękne zdjęcia… Też się przymierzałam do takiego cukru – póki nie okazało się, że nie mam ogródku lawendy. A wydawało mi się, że mam. Hmmmm… 😉

  18. Weronika says: 4 września 2012 at 13:16

    Widziałam już kilka sztuczek z cukrem. 🙂 Ten pomysł jest świetny 🙂

  19. Joanna Skoraczyńska says: 4 września 2012 at 14:09

    Super pomysł, choć ja pewnie wolałabym różany 😉 Ale pomysł z kwiatowym cukrem świetny

    1. Dusia says: 4 września 2012 at 19:04

      Różany już też robiłam 🙂

  20. Kamciss says: 4 września 2012 at 14:26

    Mmm jaki aromat! Idealny do wypieków.. 🙂

  21. LuLa says: 4 września 2012 at 14:40

    Tak marzyłam o lawendach w tym roku niestety obie moje lawendy padły zarażone jakimś szkodnikiem:(
    pozostaje mi tylko napatrzeć się na Twoje lawendowe wytwory:)

  22. Ona says: 4 września 2012 at 15:23

    Koniecznie musimy odwiedzić maminy ogród i też przygotować takie słodkie pachnidło:)

  23. Olka says: 4 września 2012 at 18:40

    Ale ten cukier musi ładnie pachnieć 🙂

  24. Emcia Pichci! says: 4 września 2012 at 19:23

    mmm ciekawy pomysł 🙂 muszę wypróbować!

  25. pasjonatka says: 4 września 2012 at 21:14

    proste a jakie wyrafinowane ;D

  26. SmaKokosa says: 4 września 2012 at 21:23

    O tym to jeszcze nie słyszałam:)

  27. Helka says: 4 września 2012 at 21:50

    Ciekawe jak smakuje 😉

  28. MartynCia ^^ says: 5 września 2012 at 11:01

    Pięknie się prezentuje 😉 widzę go w jakiś ciasteczkach 😉 mniam mniam 😉

  29. Josia says: 6 września 2012 at 05:38

    Dusiu,
    jak zawsze mnie zaskakujesz…
    Lawendowy cukier? Cudeńko !!!

  30. Dorota says: 6 września 2012 at 17:19

    Ja czuję jak pięknie pachnie, niestety nie miałam lawendy w tym roku ale za to na drugi posadze sobie całą grzadkę:-)

  31. Anonimowy says: 8 września 2012 at 18:16

    Nigdy bym na coś takiego nie wpadła! 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.