image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Czekoladowe muffinki z nutą cynamonu idealne nie tylko od święta. 

Czekoladowe muffinki


250 g mąki tortowej
3/4 szklanki cukru
3 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
duża szczypta cynamonu
szklanka gazowanej wody
2 jajka
pół szklanki oleju
kilkanaście kostek mlecznej czekolady
Przygotowanie babeczek rozpocząć od wymieszania składników suchych w jednej misce, a mokrych w drugiej.
Zawartość obu misek połączyć ze sobą i ręcznie łyżką wymieszać, niezbyt dokładnie. 
Przekładać ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości.
W każdą muffinkę wetknąć kostkę czekolady.
Piec przez 20 minut w temp. 200 st.C.
Najlepsze są na ciepło, kiedy czekolada jeszcze rozpływa się w ustach. 

Print Friendly and PDF

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.