Deser pełen miłości.

Dla mojego kochanego.
Chłopaka.
Pavciu :*
Deser pełen miłości
Ciasto:
 60g mąki
40g masła
pół łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
2 łyżki mleka
kropelka aromatu cytrynowego
płaska łyżeczka barwnika czerwonego
Krem:
125g mascarpone
żółtko
łyżka cukru pudru
śmietan-fix Dr. Oetker
Składniki na ciasto zmiksować na gładką masę.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec w 180st.C przez 10-15minut. 
Zostawić do ostygnięcia, albo włożyć do lodówki na kilka minut jeżeli chcemy deser przygotować szybko.
Przygotować krem, miksując żółtko z cukrem pudrem.
Dodać mascarpone ze śmietan fixem i na wolnych obrotach miksować chwilę, a potem wymieszać łyżką.
Z ciasta wyciąć foremką serduszko, a resztę pokruszyć.
Nakładać do pucharków na zmianę pokruszone ciasto i masę, a na wierzchu ułożyć serduszko.