Deser z mascarpone i bananami
125 g mascarpone
100 ml śmietany kremówki
łyżka cukru pudru
kilka ciasteczek (makowe)
2 banany
płatki kokosa
dekoracje z białej czekolady
perełki złote
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, a następnie wymieszać z mascarpone.
Ciasteczka utłuc na proszek, banana pokroić w plasterki.
Na dno kieliszków wysypać trochę ciasteczkowego pyłu, następnie kilka plasterków banana (kilka przyłożyć do brzegu szklanki).
Masę śmietanową przełożyć do szprycy, część wycisnąć na banany.
Powtórzyć warstwy: ciasteczka, banany, masa śmietanowa.
Wierzch ozdobić płatkami kokosa, czekoladkami i perełkami.
Taki jeszcze trochę zimowy, z pewnością pyszny 🙂
mmmmmm napewno dobry, ale nie mogę hehe
OMM NOM OM NOM 🙂
Cudownie wygląda, zapewne smakuje wyśmienicie.
Na sam widok zdjęcia ślinka mi już od rana cieknie 🙂