image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Deser z mascarpone i bananami

125 g mascarpone
100 ml śmietany kremówki
łyżka cukru pudru
kilka ciasteczek (makowe)
2 banany
płatki kokosa
dekoracje z białej czekolady
perełki złote
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, a następnie wymieszać z mascarpone.
Ciasteczka utłuc na proszek, banana pokroić w plasterki.
Na dno kieliszków wysypać trochę ciasteczkowego pyłu, następnie kilka plasterków banana (kilka przyłożyć do brzegu szklanki).
Masę śmietanową przełożyć do szprycy, część wycisnąć na banany.
Powtórzyć warstwy: ciasteczka, banany, masa śmietanowa.
Wierzch ozdobić płatkami kokosa, czekoladkami i perełkami.

3 Replies to “Deser z mascarpone i bananami”

  1. gin says: 9 kwietnia 2015 at 14:46

    Taki jeszcze trochę zimowy, z pewnością pyszny 🙂

  2. BERY says: 10 kwietnia 2015 at 07:18

    mmmmmm napewno dobry, ale nie mogę hehe

  3. Clauditte W. says: 10 kwietnia 2015 at 07:59

    OMM NOM OM NOM 🙂

    Cudownie wygląda, zapewne smakuje wyśmienicie.

    Na sam widok zdjęcia ślinka mi już od rana cieknie 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.