image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kolejny dzień z rybą na blogu – tym razem dietetyczny dorsz pieczony pod pierzynką z warzyw i płatków owsianych. Samo zdrowie! Inne przepisy z dorszem:
Dietetyczny dorsz pieczony pod warzywami

0,5 – 1 kg filetu z dorsza
3 marchewki
pół większego selera
cebula
2 łyżki płatków owsianych
sól, pieprz
świeży koperek
olej
Na drobnych oczkach zetrzeć marchewkę i seler, cebulę pokroić drobno, a następnie wymieszać warzywa z płatkami owsianymi oraz dodać trochę soli i pieprzu.
Dorsza pokroić na mniejsze porcje i oprószyć przyprawami. 
Dno naczynia do zapiekania wysmarować olejem. 
Układać na dnie rybę, którą przykryć warzywną pierzynką i lekko docisnąć ją do ryby.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st.C. 

dorsz pod pierzynką

dorsz pod pierzynką

3 Replies to “Dietetyczny dorsz pieczony pod warzywami”

  1. Melvit says: 27 czerwca 2016 at 10:45

    Ryba jest bardzo zdrowa dlatego warto ją często jeść, jeszcze w takim wydaniu, pychota!

  2. Marta says: 28 czerwca 2016 at 07:21

    Dorsz jest w gronie moich ulubionych nie tylko ryb ale i dań 🙂

  3. Anonimowy says: 23 lutego 2017 at 09:02

    Smakowite 😉

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.