image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Domowe wafle z masą czekoladową to też istny klasyk dawnych lat. Jak wiadomo klasyki to zawsze pewniaki na stole. Dobry pomysł na prezent i coś słodkiego, na świątecznym stole też się sprawdzą.

Domowe wafle czekoladowe

około 20 sztuk kwadratowych wafli
250 g masła
szklanka cukru
4 łyżki kakao
4 łyżki mleka w proszku
3 łyżki mleka

Masło rozpuścić z cukrem w rondlu, potem dodać kakao i mleko.
Wymieszaną masę połączyć z mlekiem w proszku i mieszać aż się połączy.
Ciepłą masą smarować wafle i je przekładać.
Docisnąć z góry czymś ciężkim i włożyć do lodówki do stężenia.
Pokroić dowolnie np. na trójkąty.

Print Friendly and PDF

2 Replies to “Domowe wafle czekoladowe”

  1. Truscaveczka says: 11 grudnia 2016 at 14:32

    Takiej wersji nie znałam, mleko w proszku dałoby się zastąpić proszkowym roślinnym pewnie i miałabym wafle dla mojego alergika (masło może, ale mleka w proszku już nie).

  2. Kamila says: 7 marca 2017 at 09:38

    Ooo takie wafelki to ja rozumiem, tęsknie za nimi, ale ciągle nie mam czasu na ich zrobienie, ale chyba w końcu się zepnę i je zrobię!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.