Dziś kibicujemy!

Drink Shanghai Flower

40ml wódki
3 truskawki
2 listki bazylii
20ml soku z cytryny
15ml syropu cukrowego (woda z cukrem)
kilka kostek lodu
Truskawki przekroić na ćwiartki.
Wrzucić do szklanki i rozgnieść na papkę.
Dodać bazylię porwaną na kawałki i ugnieść.
Wsypać lód do połowy szklanki.
Dodać alkohol, sok z cytryny i syrop cukrowy.
Wymieszać i uzupełnić lodem.

20 Replies to “Drink Shanghai Flower.”

  1. Gosia says: 8 czerwca 2012 at 07:17

    fajne, bazyliowo – truskawkowego drinka jeszcze nie piłam 🙂

  2. Izaa says: 8 czerwca 2012 at 07:23

    bardzo fajny…chyba wypróbuję przepis

  3. Anonimowy says: 8 czerwca 2012 at 07:24

    Kibicujemy, kibicujemy…
    Apetyczny drink.

  4. noclaudine says: 8 czerwca 2012 at 07:30

    takiego drinka jeszcze nie piłam, wygląda świetnie ; )

  5. karka00 says: 8 czerwca 2012 at 07:47

    fajnie wygląda 😉 i przede wszystkim coś nowego w składnikach więc jak tylko nadarzy się okazja to spróbuję 😉

  6. Dżonana says: 8 czerwca 2012 at 07:53

    To ja lubię ! truskawki <33

  7. abcmojejkuchni says: 8 czerwca 2012 at 09:13

    No i wypić za piłkarzy!:)

  8. kulinarne-smaki says: 8 czerwca 2012 at 11:00

    w takim razie najlepszego za wygraną Polaków 🙂

  9. Moje Skromności says: 8 czerwca 2012 at 11:54

    jeszcze piłam takiego drinka, przy najbliższej okazji spróbuję:)
    A.

  10. Natalia says: 8 czerwca 2012 at 13:11

    Nigdy takiego nie piłam, ale musi być pyszny 🙂 No i ma polskie truskawki 😀

  11. Majana says: 8 czerwca 2012 at 14:13

    Świetnie się zapowiada!:)

  12. JOlanta Szyndlarewicz says: 8 czerwca 2012 at 15:35

    bazylia i truskawka ….magiczne połączenie:)

  13. S.B. says: 8 czerwca 2012 at 18:37

    musiało być boskie 😀 co to za picie z rana? :p

  14. asia_2105 says: 8 czerwca 2012 at 19:22

    aaaa już czuję to w ustach 😀

  15. Aciri says: 9 czerwca 2012 at 05:45

    To musiało być przyjemne kibicowanie;)

  16. agattekh says: 9 czerwca 2012 at 07:57

    Bardzo fajny drink, z takim napojem można nawet ponieść porażkę 🙂 dobrze znieczula 🙂

  17. Aga w kuchni says: 9 czerwca 2012 at 08:30

    oj chyba duszkiem bym wypiła 🙂

  18. codojedzenia says: 9 czerwca 2012 at 20:30

    Och! to musze wyprobowac. Niedlugo juz w Polsce w sam raz na sezon truskawkowy

  19. Joanna Skoraczyńska says: 10 czerwca 2012 at 09:59

    Truskawki w takim wydaniu na pewno mi zasmakują 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.