image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kanapeczki z faszerowanej bagietki to świetna przekąska na domową imprezę czy Sylwester. Podana z ulubionym sosem na pewno zniknie szybko z talerza. Wszystkie przepisy na przekąski tu. 
Faszerowana bagietka

bagietka
serek śmietankowy
kilka długich kabanosów
ogórek konserwowy
papryka czerwona
rukola/natka pietruszki
Bagietkę naciąć wzdłuż, ale nie do końca (tak do środka) – usunąć trochę miękkiej części pieczywa.. 
Nafaszerować pieczywo serkiem, kabanosami, ogórkami, papryką, rukolą i natką. 
Zwinąć do siebie mocno, owinąć folią spożywczą ciasno i włożyć do lodówki na min. godzinę.
Odwinąć z folii i kroić w kromeczki, podawać z sosem np. czosnkowym.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.