image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kolorowe marchewki to żadne GMO! To pierwotne ich kolory, a skąd pomarańczowa marchewka? Holendrzy na swoją część zaczęli uprawiać taką :). Pieczone kolorowe marchewki są świetnym dodatkiem do obiadku. Same w sobie też doskonale się sprawdzają, do podjadania. 
Pieczone kolorowe marchewki

kolorowe marchewki
oliwa
sól kamienna
czosnek w płatkach
świeży tymianek
oliwa
miód
Pokroić marchewki na cieńsze słupki i rozłożyć na papierze do pieczenia.
Skropić oliwą i miodem, posypać przyprawami:solą, czosnkiem i tymiankiem.
Piec przez godzinę w temp. 180 st.C.

3 Replies to “Pieczone kolorowe marchewki”

  1. Tomasz says: 4 stycznia 2016 at 11:07

    Super wyglądają 🙂

  2. Anonimowy says: 5 stycznia 2016 at 16:05

    dzięki Tobie dowiedziałam się o istnieniu takich marchewek:)
    tylko gdzie je kupić ???
    Basia

    1. Dusia says: 5 stycznia 2016 at 16:19

      Basiu, ciesze się, że mogłam Cię czegoś nauczyć. Pojawią się na różnych ekobazarach 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.