Filety z piersi kurczaka w marynacie jogurtowej wychodzą niezwykle soczyste! Koniecznie spróbujcie!
Grillowane piersi w jogurcie greckim
0,5 kg filetu z piersi kurczaka
duży jogurt grecki
sól, pieprz, curry, przyprawa do grillowania
Mięso pokroić na grubsze kotlety i nie rozbijać.
Posypać z każdej strony odrobiną soli.
Jogurt wymieszać z przyprawami, następnie mięso obtoczyć w jogurcie.
Trzymać mięso w marynacie min. godzinę.
Grilluj na tackach lub na patelni grillowej.
Fenomenalne zdjęcia 🙂 Idealny obiad na taki ciepły dzień jak dziś. Na pewno spróbuję.
Do smażenia używany był jakiś tłuszcz? Mogę wykorzystać olej kokosowy bio planet? 🙂
smażymy bez tłuszczu…
Przyznam się szczerze że skorzystałam z Twojego przepisu i smakuje to 3x lepiej niż wygląda na zdjęciach – a jak wiadomo zdjęcia masz najwyższej klasy. Pyszna potrawa i dobre urozmaicenie diety. Bardzo dziękuje za ten przepis!