image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Filety z piersi kurczaka w marynacie jogurtowej wychodzą niezwykle soczyste! Koniecznie spróbujcie!

Grillowane piersi w jogurcie greckim

0,5 kg filetu z piersi kurczaka
duży jogurt grecki
sól, pieprz, curry, przyprawa do grillowania
Mięso pokroić na grubsze kotlety i nie rozbijać.
Posypać z każdej strony odrobiną soli.
Jogurt wymieszać z przyprawami, następnie mięso obtoczyć w jogurcie.
Trzymać mięso w marynacie min. godzinę.
Grilluj na tackach lub na patelni grillowej.
Grillowane piersi w jogurcie greckim

4 Replies to “Grillowane piersi w jogurcie greckim”

  1. Programista w kuchni says: 30 lipca 2015 at 18:03

    Fenomenalne zdjęcia 🙂 Idealny obiad na taki ciepły dzień jak dziś. Na pewno spróbuję.

  2. Monia En says: 31 lipca 2015 at 08:37

    Do smażenia używany był jakiś tłuszcz? Mogę wykorzystać olej kokosowy bio planet? 🙂

    1. Dusia says: 31 lipca 2015 at 09:03

      smażymy bez tłuszczu…

  3. Holandia says: 31 lipca 2015 at 16:22

    Przyznam się szczerze że skorzystałam z Twojego przepisu i smakuje to 3x lepiej niż wygląda na zdjęciach – a jak wiadomo zdjęcia masz najwyższej klasy. Pyszna potrawa i dobre urozmaicenie diety. Bardzo dziękuje za ten przepis!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.