Mrugają.
Święcą się.
Kolorami.
I dają ciepło.
Jajecznica pomidorowa
4 jajka
bio pomidory Royal Brand
1 świeży pomidor
cebula
sól, pieprz
olej
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Na cebulę wbić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać kilka szczypt bio pomidorów.
Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę świeżego pomidora.
Po przełożeniu jajecznicy na talerz dosypuję jeszcze niewielką szczyptę pomidorków jako dekorację.
W przepisie skorzystam z BIO pomidorów czipsów z firmy Royal Brand. Te pomidorki mają bardzo intensywny smak i zapach pomidorów, idealne do dekorowania potraw.
Pamiętajmy, że owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Są także bogate w likopen – przeciwutleniacz zapobiegający nowotworom.
Bardzo smacznie wygląda 🙂
Uwielbiam ją 🙂 Mam dobre wspomnienia, bo to było jedyne, co moja przyjaciółka potrafiła zrobić do jedzenia na patelni i zawsze wychodziło jej pyszne
pomidorową wersję jajecznicy bardzo lubię , jeszcze pyszniejsza niż standardowa ;d
wygląda świetnie! obserwuję:)
wygląda świetni i akurat mam ochotę na jajecznicę:)
kiedyś tak często sobie ją serwowałam:) smaki mojego dzieciństwa:) mmm
Uwielbiam jajecznicę z pomidorami – zwykle robię ją latem ze świeżych dojrzałych pomidorów 🙂
Teraz już wiem co będę miała na śniadanie za tydzień i ciekawa alternatywa z tym produktem bio
Ja zwykle dodaję pomidory zaraz po cebuli- przyprawiam i są smaczniejsze.
ja nie lubię takich miękkich pomidorów, dlatego później dodaję:)
mój tata zawsze robił z pomidorami…pyszna sprawa 😉
Ciekawe, wypróbuję, też mam te pomidorki 🙂
a ja jeszcze nigdy z pomidorami nie jadłam, aż wstyd się przyznać:( trzeba to nadrobić, bo u Ciebie tak pięknie i pysznie wygląda, że aż ślinka cieknie:)
Zwykła jajecznica a tak niezwykle smakowała.
bardzo się cieszę, że Wam smakowało:)
to moja ulubiona wersja jajecznicy z cebulką i pomidorami. 🙂
bio pomidory? ciekawe.
lubię taką jajeczniczkę z rana.
Lubię taką klasykę z twistem :)Super zapowiadają się te pomidorki.