Mrugają.
Święcą się.
Kolorami.
I dają ciepło.
Jajecznica pomidorowa
jajecznica pomidorowa, jajecznica z pomidorami, jajecznica, przepis na jajecznicę
4 jajka
bio pomidory Royal Brand
1 świeży pomidor
cebula
sól, pieprz
olej
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Na cebulę wbić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać kilka szczypt bio pomidorów.
Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę świeżego pomidora.
Po przełożeniu jajecznicy na talerz dosypuję jeszcze niewielką szczyptę pomidorków jako dekorację.
W przepisie skorzystam z BIO pomidorów czipsów z firmy Royal Brand. Te pomidorki mają bardzo intensywny smak i zapach pomidorów, idealne do dekorowania potraw.
Pamiętajmy, że owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Są także bogate w likopen – przeciwutleniacz zapobiegający nowotworom. 
jajecznica pomidorowa, jajecznica z pomidorami, jajecznica, przepis na jajecznicę

jajecznica pomidorowa, jajecznica z pomidorami, jajecznica, przepis na jajecznicę

18 Replies to “Jajecznica pomidorowa”

  1. Klaudia P. says: 6 stycznia 2013 at 08:03

    Bardzo smacznie wygląda 🙂

  2. whiness says: 6 stycznia 2013 at 08:22

    Uwielbiam ją 🙂 Mam dobre wspomnienia, bo to było jedyne, co moja przyjaciółka potrafiła zrobić do jedzenia na patelni i zawsze wychodziło jej pyszne

  3. teenager ;) says: 6 stycznia 2013 at 08:52

    pomidorową wersję jajecznicy bardzo lubię , jeszcze pyszniejsza niż standardowa ;d

  4. rudaaa12 says: 6 stycznia 2013 at 09:11

    wygląda świetnie! obserwuję:)

  5. Justyna Bąk says: 6 stycznia 2013 at 10:32

    wygląda świetni i akurat mam ochotę na jajecznicę:)

  6. Antenka says: 6 stycznia 2013 at 10:41

    kiedyś tak często sobie ją serwowałam:) smaki mojego dzieciństwa:) mmm

  7. alucha says: 6 stycznia 2013 at 11:26

    Uwielbiam jajecznicę z pomidorami – zwykle robię ją latem ze świeżych dojrzałych pomidorów 🙂

  8. katonna says: 6 stycznia 2013 at 11:37

    Teraz już wiem co będę miała na śniadanie za tydzień i ciekawa alternatywa z tym produktem bio

  9. szagon-przez-ogródek says: 6 stycznia 2013 at 12:42

    Ja zwykle dodaję pomidory zaraz po cebuli- przyprawiam i są smaczniejsze.

    1. Dusia says: 6 stycznia 2013 at 13:17

      ja nie lubię takich miękkich pomidorów, dlatego później dodaję:)

  10. MartynCia ^^ says: 6 stycznia 2013 at 13:18

    mój tata zawsze robił z pomidorami…pyszna sprawa 😉

  11. Kulinarna Ja says: 6 stycznia 2013 at 15:40

    Ciekawe, wypróbuję, też mam te pomidorki 🙂

  12. Anonimowy says: 6 stycznia 2013 at 15:44

    a ja jeszcze nigdy z pomidorami nie jadłam, aż wstyd się przyznać:( trzeba to nadrobić, bo u Ciebie tak pięknie i pysznie wygląda, że aż ślinka cieknie:)

  13. MamaKini says: 6 stycznia 2013 at 20:48

    Zwykła jajecznica a tak niezwykle smakowała.

    1. Dusia says: 6 stycznia 2013 at 21:35

      bardzo się cieszę, że Wam smakowało:)

  14. Avelina says: 6 stycznia 2013 at 21:30

    to moja ulubiona wersja jajecznicy z cebulką i pomidorami. 🙂

  15. Karmel-itka. says: 7 stycznia 2013 at 05:40

    bio pomidory? ciekawe.
    lubię taką jajeczniczkę z rana.

  16. W Krainie Smaku says: 9 stycznia 2013 at 06:25

    Lubię taką klasykę z twistem :)Super zapowiadają się te pomidorki.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.