Wiosna.
Wielkanoc?
Gdzie?
U mnie szaro.
Jajka z pastą serowo-czosnkową
4 jajka
3 łyżki sera żółtego
5 łyżeczek majonezu
ząbek czosnku
sól, pieprz
koperek
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu odliczyć 10 minut.
Przelać jaja zimną wodą, ostudzone obrać ze skorupek.
Przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka wymieszać z serem, majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać posiekany koperek.
Masę przełożyć do szprycy, udekorować masą zagłębienia po żółtkach.
Fakt Wielkanoc w tym roku mamy szarą okropnie ale takimi potrawami jak ta możemy sobie ją rozweselić 🙂
Prosty pomysł. Dla mnie wszystko co jest z czosnkiem jest ok.
Wesołych świąt.
ciekawa ta pasta ;>
mmmm tak szukam i szukam z czym to jajo zrobić na święta i kurczę tyle pysznych propozycji że już sama nie wiem…
uwielbiam takie jajka! dla mnie tylko na święta, po prostu nawet na kolację czasem 🙂
Fajnie nadziane, lubię takie wyraziste smaki 🙂