image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Wiosna.
Wielkanoc?
Gdzie?
U mnie szaro.
Jajka z pastą serowo-czosnkową
4 jajka
3 łyżki sera żółtego
5 łyżeczek majonezu
ząbek czosnku
sól, pieprz
koperek
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu odliczyć 10 minut. 
Przelać jaja zimną wodą, ostudzone obrać ze skorupek.
Przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka wymieszać z serem, majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać posiekany koperek.
Masę przełożyć do szprycy, udekorować masą zagłębienia po żółtkach.

6 Replies to “Jajka z pastą serowo-czosnkową”

  1. robaszekk says: 29 marca 2013 at 10:32

    Fakt Wielkanoc w tym roku mamy szarą okropnie ale takimi potrawami jak ta możemy sobie ją rozweselić 🙂

  2. MM says: 29 marca 2013 at 11:49

    Prosty pomysł. Dla mnie wszystko co jest z czosnkiem jest ok.
    Wesołych świąt.

  3. Kulinarny Zenit says: 29 marca 2013 at 16:15

    mmmm tak szukam i szukam z czym to jajo zrobić na święta i kurczę tyle pysznych propozycji że już sama nie wiem…

  4. Jey says: 29 marca 2013 at 16:54

    uwielbiam takie jajka! dla mnie tylko na święta, po prostu nawet na kolację czasem 🙂

  5. kuchenny bałagan says: 29 marca 2013 at 18:38

    Fajnie nadziane, lubię takie wyraziste smaki 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.