image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Wybrałabym.
Się do lasu.
Muchomorki z jajek
muchomorki z jajek, muchomory jajka, jajka jak muchomory, wielkanocne jajka
pomidory 
jajka
majonez
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody i gotować około 10 minut.
Przelać zimną wodą, ostudzone obrać ze skorupek.
Odciąć kawałek spodu jajka, aby stały stabilnie.
Połówkę (nawet mniejszą część) pomidora pozbaw miąższu i nałóż na czubek jajka (jeśli nie będzie się trzymać, użyj majonezu do przyczepienia).
Z majonezu zrób kropki.
muchomorki z jajek, muchomory jajka, jajka jak muchomory, wielkanocne jajka

12 Replies to “Muchomorki z jajek”

  1. MM says: 28 marca 2013 at 20:19

    Właśnie pokazałam mojemu brzdącowi jajeczka-grzybki i chce na śniadanko.
    Świetne masz przepisy na swoim blogu.

  2. Olimpia Davies says: 28 marca 2013 at 20:24

    Mojej córki do jedzenia jajek nie trzeba namawiać bo uwielbia, ale może dzięki takiej aranżacji przekona się do pomidorka:-). Są urocze!

  3. Mamusia says: 28 marca 2013 at 20:36

    Cudowne muchomorki 🙂

  4. katonna says: 28 marca 2013 at 20:45

    Świetne 😉 Sama również niedawno prezentowałam na blogu i uważam, że są genialną dekoracją 😉

  5. ZuzikZuzu says: 28 marca 2013 at 21:55

    Moja Mama mi takie grzybki robiła, jak byłam mała 🙂

  6. Aleksandra says: 29 marca 2013 at 10:25

    Jak słodko wyglądają 🙂

  7. MartynCia ^^ says: 29 marca 2013 at 12:21

    w sam raz dla niejadków 🙂

  8. Mała kuchareczka says: 29 marca 2013 at 21:40

    ojej jak prawdziwe 🙂

  9. słodko-słona says: 3 kwietnia 2013 at 10:18

    Rany! Robiłam takie jak byłam mała 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.