image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Karkówka w musztardzie francuskiej

  • 1,5 kg karkówki
marynata:
  • 3 łyżki miodu
  • 5 łyżek oleju lub oliwy
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu

Jak zrobić karkówkę w musztardzie?

Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Mięso przełożyć do miski, obtoczyć w marynacie. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i piec przez 1,5 godziny w 180st.C. Ostatnie 15 minut piec bez przykrywki. Karkówka w musztardzie świetnie smakuje na zimno jako wędlina.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.