image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Tym razem chciałabym Was zaprosić na konkurs, który organizuję z okazji premiery filmu 
„Whisky dla aniołów”.
Zwiastun możecie obejrzeć tutaj -> klik
Do wygrania w konkursie są 2 piersiówki.
Pytanie konkursowe:
Jaką whisky lubicie pić najbardziej? Jeżeli macie fajne przepisy na drinki z użyciem whisky to możecie zamieszczać je w komentarzach.
Anonimów proszę o podanie emaila.
Konkurs trwa do 13.10.2012 do godz.23.59.

24 Replies to “Konkurs whisky dla aniołów.”

  1. Andźka says: 8 października 2012 at 05:34

    Mój teściu uwielbia whiskey i ucieszyłby się z piersiówki, ale ja zostaję przy winie. Życzę powodzenia innym blogerkom!

  2. Will.i.am says: 8 października 2012 at 06:15

    Jak whiskey to tylko tennessee jack daniell's
    Jak jack daniell's to tylko z colą

  3. kawa-u-bet says: 8 października 2012 at 06:42

    Z tym drogim trunkiem raczej nie eksperymentuję często ale lubię dwa połączenia i jeśli mam okazję to robię takie mikstury:
    1. po tyle samo whisky, ginu, i syropu miętowego, oraz sok z limonek podwójna porcja czyli 2/3 poprzedniej mikstury i obowiązkowo lód.
    2. taka sama porcja whisky, blue curacao oraz sprite, do tego limonka i obowiązkowo lód.

    Whisky więc najchętniej piję na kwaśno:) z limonką lub zamiennie cytryną:) A wybredna nie jestem i najbardziej lubię Johnnie Walker Red Label.

  4. Sweet Housewife says: 8 października 2012 at 07:02

    Whisky najlepiej smakuje mi z coca-colą, albo spritem. Ale chyba bardziej z tym drugim, za to moja druga połówka pije z lodem i cytrynką 🙂

    Fajne piersióweczki :)! Pozdrawiam 🙂

  5. Droczilka says: 8 października 2012 at 07:22

    Tak pewnie zupełnie mało kobieco, jestem miłośniczką whisky…:-) Moja faworytka to świetnie wszystkim znany Jack Daniels. Jednak potrafię docenić również te mniej popularne marki, a wśród nich zdecydowany prym wiedzie ta o nazwie Four Roses. Whisky z reguły piję w czystej postaci czyli z dodatkiem lodu, ale mam również 2 ulubione drinki z jej udziałem:
    1.Whiskey and blackberry, składający się z whisky, likieru jeżynowego (co roku sama robię taki likierek:)), syropu cukrowego oraz soku z limonki
    oraz
    2. Buena Vista czyli whisky, Campari, Martini rosso i kostki lodu.
    Whisky używam także do wypieków i deserów, ale miały być drinki, więc..na tym koniec:-)

  6. Karolka400 says: 8 października 2012 at 07:49

    Zdecydowanie króluje Jack Daniel's z colą i lodem oraz cytryną, ale to klasyka;)
    Jeśli chodzi o drinki które ciekawią i smakują dobrze, to polecam:
    1. Johnie Walker Red Label* + Tequila Silver + sok z cytryny + limonka + i oczywiście dużo lodu
    2. Jack Daniel's* + sprite + plasterek cytryny + lód. I powstaje bardzo orzeźwiający drink.

    *(bądź inne whisky, które lubimy)

  7. Marzena says: 8 października 2012 at 08:51

    Zdecydowanie wolę wino czerwone, ale mój brat uwielbia Chivas Regal – przynajmniej nie mam problemu z prezentem dla Niego:-) Jakbym dodała Jego ukochaną whisky do drinka, to powiedziałby, że to profanacja. Tylko z lodem!!:-)) Pozdrawiam.

  8. Anonimowy says: 8 października 2012 at 09:27

    Jack Daniel's! podstawowy przepis: 4 kostki lodu i whiskey na dwa palce 😉

  9. Szalona kuchnia says: 8 października 2012 at 09:34

    A ja uwielbiam Ballantines`a, z samym lodem, czasem z colą i lodem. A najlepiej smakuje na plaży nad naszym polskim morzem, z ukochanym przy boku 🙂

  10. Kasia says: 8 października 2012 at 09:35

    Mój maz uwielbia irish whisky Tullamore Dew. Zawsze pija je z cola i kostkami lodu. Czasami robi tez drinki: whiskey, sok z cytryny, miód, goraca woda. Proporcji nie podam, bo nie pamietam. Powiem tylko, ze drink jest pyszny i mocno rozgrzewajacy, idealny na zimne wieczory. I nawet ja, nie lubiaca whisky wypije takiego drinka 🙂 Mysle wiec, ze taka piersióweczka bardzo ucieszyla by mojego meza, mimo, ze aniolem nie jest ;))) Pozdrawiam!
    kasia_b10@interia.eu

  11. ariska says: 8 października 2012 at 09:41

    ja lubię pijanego żurawia :
    50 ml whisky, 50 ml soku żurawinowego, 120ml soku pomarańczowego, ćwiartka cytryny.
    Mieszamy w shakerze, z kostkami lodu i dodajemy lekko wyciśniętą ćwiartke z cytryny

    ot taki babski drink`

  12. MałgosiaZ says: 8 października 2012 at 10:21

    No więc pamiętam jeden czadowy alkoholowy napój czyli mieszanka Whisky z Ballantines pół na pół w szklaneczce, rano na imprezie były porozrzucane galoty i nikt nie wiedział które są kogo. Whisky i balantines to rewelacyjne połączenie ale tylko wśród dobrze znanych Ci osób, najlepiej z partnerem :)- czegoś takiego nie pija się w każdym razie u obcoli ale warte spróbowania :))

  13. Adam Okuń says: 8 października 2012 at 10:55

    Black and White – tylko i wyłącznie.

    Czysta bez lodu, bez wody bez jakiś cudów. Whisky nie nadaje się do drinków. Znaczy się, nadaje się każdy alkohol ale są takie których mieszanie z czymkolwiek jest niedopuszczalne. Coś jak kawa z dżemem – da się? Da ale czy ma sens 😉

    pozdrawiam

  14. Anonimowy says: 8 października 2012 at 13:50

    Ballantines + konfitura żyrawinowa i nie za dużo coca coli 🙂 mniammm…. palce lizać 🙂
    i tak bardzo kobieco 🙂

    pozdrawiam,
    Marlena

  15. Anonimowy says: 8 października 2012 at 13:51

    Ballantines + konfitura żyrawinowa i nie za dużo coca coli 🙂 mniammm…. palce lizać 🙂
    i tak bardzo kobieco 🙂

    pozdrawiam,
    Marlena

    zapomniałam o e-mailu 🙂 : zaistniej@wp.pl

  16. Anonimowy says: 8 października 2012 at 16:01

    MÓJ MALINOWY PONCZ: (http://sweetandchili.wordpress.com/2012/09/17/malinowy-poncz/)

    1 i 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin
    1 cytryna
    4 kieliszki whiskey
    3 szklanki mocnej herbaty
    2 szklanki wody mineralnej
    cukier (według uznania)
    liście mięty
    kostki lodu

    Zaparzyć 2 szklanki mocnej herbaty, mieszać ok. 5 min, by odrobinę się ostudziła i wrzucić lekko rozgniecione maliny, ponownie wymieszać i pozostawić na kolejne 5 min.

    Wyciskamy całą cytrynę i dolewamy do herbaty wraz z 4 kieliszkami whiskey, mieszamy, czekamy do całkowitego ostudzenia napoju.Po ostudzeniu przelewamy przez sitko do innego naczynia, dodajemy cukier i schłodzoną wodę mineralną, dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

    Napój podajemy z lodem i listkiem mięty w kieliszkach lub szklankach do drinków.

  17. Ola says: 8 października 2012 at 19:49

    ja żyję w kraju, w którym whiskey jest dodatkiem do wszystkiego – dodaje się ją do tzw. "stews" czyli zawiesistych, bardzo mięsnych gulaszy, polewa się nią lody, miesza ze śmietanką i tworzy słynny "irish cream", a nawet się nią leczy. istnieje irlandzkie powiedzenie, że jeśli czegoś nie da się wyleczyć masłem i whiskey, tego nie da się wyleczyć w ogóle 🙂 w pubach podaje się ją w nieco szokującej dla Polaków (lubiących zimne napoje wysokoprocentowe) formie – w temperaturze pokojowej w przeźroczystej szklance (takiej jak szklanki z koszyczkiem) i pije się ją obojętnie jak, ważne żeby dużo przy tym mówić, śpiewać, a nawet tańczyć 🙂 moja ulubiona forma picia whiskey to rozgrzewająca szklanica z miodem i cytryną, tylko, że… bez miodu i cytryny 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

  18. Joanna_26 says: 10 października 2012 at 08:42

    Samej czystej whisky nie przełknę ale lubię dodawać ją do schabu i żeberek. Z drinków lubię szczególnie ten z cherry:
    1 kieliszek Whisky
    1.5 kieliszka Cherry Brandy
    1 kieliszek Sok z limonki
    Sok z żurawiny
    pół szklanki lodu

    Joanna
    kabanos_25@onet.eu

  19. Ola says: 11 października 2012 at 10:21

    Uwielbiam whisky. To mój najlepszy trunek 🙂 Koniecznie Jack Daniel's z colą i cytryną. Fajnie smakuje także połączenie whisky z sokiem żurawinowym i cytrynowym w proporcji 2:4:1. koniecznie z kostkami lodu.
    olusia23@poczta.onet.pl

  20. Edith says: 13 października 2012 at 20:20

    Whisky piję rzadko, ale jeżeli już to jest to Jack Daniel's. W kwadratowej szklance, z kostkami lodu i colą.
    Z dodatkiem cytryny także mi się zdarzało. W ogóle przypominałam sobie właśnie, że mam w domu butelkę, chyba zaproszę jutro znajomych 😉

    edith26@gazeta.pl

  21. Anonimowy says: 13 października 2012 at 20:35

    Mi najbardziej smakuje Jack Daniel's oraz BALLANTINE’S. Whisky jest znakomity z lodem, lemoniadą i z wyciśniętą lekko limonką, którą następnie wrzucamy do szklanki.

    pozdrawiam
    monis7672wp.pl

    1. Anonimowy says: 13 października 2012 at 20:37

      mała korekta maila…
      monis767@wp.pl
      pozdrawiam 🙂

  22. Anonimowy says: 14 października 2012 at 11:47

    MacNAIR's bardzo delikatna! idealna dla kobiet! 🙂 Pije ją z spritem, ewentualnie colą! 🙂 whisky musi byc bardzo zimna, jak również szklanki do niej! 🙂

    Asia
    e-mail: joanna.urszulak@wp.pl

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.