Różowa torebka.
Ciemne okulary.
Żółty lakier.
A dalej chłodno.
Krem kokosowy
krem kokosowy, przepis na krem z wiórkami, krem z wiórkami
3 łyżki cukru pudru
pół kostki masła
6 łyżek mleka
10 herbatników
Herbatniki pokruszyć i zalać mlekiem, by nasiąkły.
Miękkie masło wymieszać z cukrem pudrem.
Dodać wiórki kokosowe (przepis), herbatniki z mlekiem i wymieszać wszystko.
Przełożyć do słoika i przechowywać do 2 tygodni w lodówce.

17 Replies to “Krem kokosowy”

  1. Domi w kuchni says: 9 kwietnia 2013 at 10:22

    Uwielbiam taki krem, jest mega-kokosowy i taki fajnie, no… kremowy! W październiku robiłam niemalże identyczny, tylko proporcje się lekko różniły 🙂

    http://domiwkuchni.blox.pl/2012/10/Krem-Rafaello-prawdziwy-bez-mleka-w-proszku-i.html

  2. blog okularnicy says: 9 kwietnia 2013 at 11:15

    jeszcze będzie ciepło, Dusiu…

  3. Smakowy Raj - Olinka says: 9 kwietnia 2013 at 12:49

    pyszny kremik kokosowy, w sam raz do wafli :)))
    pozdrawiam,
    Olinka – Smakowy Raj

  4. Ewa Polewa says: 9 kwietnia 2013 at 13:21

    W tym roku bardziej by się przydały różowe okulary, żeby ta wiosna kolorów nabrała 😉 Ale najważniejsze, że zmierza już w dobrym kierunku 😉

  5. teenager ;) says: 9 kwietnia 2013 at 13:56

    kokosowy krem *-* mniam !!!!

  6. Dorota Owczarek says: 9 kwietnia 2013 at 15:24

    Nadejdzie w końcu Dzień Słońca i będzie kolorowo nie tylko na paznokciach.
    Krem rewelacyjny 🙂

  7. Kredka Mi says: 9 kwietnia 2013 at 15:40

    Jaki świetny krem! Genialnie musi smakować z herbatnikami <3 zrobię go i chyba będę dodawać do porannej owsianki ^^
    świetny blog pozdrawiam gorąco
    http://cat-kitchen-paradise.blogspot.com/

  8. Anonimowy says: 9 kwietnia 2013 at 15:58

    Brzmi przepysznie! Wypróbuję!

    a ja dziś zapraszam na prostą tajską zupę 🙂

    http://www.la-essentia.blogspot.com

  9. Lolinka says: 9 kwietnia 2013 at 16:31

    a można z niego formować kulki? Czy jest dość płynny?

    1. Dusia says: 9 kwietnia 2013 at 16:38

      Konsystencja zależy od stopnia schłodzenia, więc zaraz po wyjęciu z lodówki jest dosyć twardy i można pokusić się o formowanie.

  10. asia_2105 says: 9 kwietnia 2013 at 16:55

    wygląda pysznie, uwielbiam kokos i słodkości 🙂

  11. Majana says: 9 kwietnia 2013 at 17:45

    Ciepło, ciepło, czekam na ciepło. Dobrze,że choć słońce…
    A taki krem to do jedzenia łyżeczką Dusiu?
    Pozdrawiam:)

  12. Gosia says: 9 kwietnia 2013 at 17:59

    kokosowe słodkości uwielbiam 🙂

  13. Koktajle says: 10 kwietnia 2013 at 18:10

    Hihi, nad zdjęciem jest napis "krem koksowy" 🙂 jakiś złośliwy chochlik zjadł literkę. Ale krem musi być pyszny.

    1. Dusia says: 11 kwietnia 2013 at 08:48

      Dzięki już poprawiam 🙂

  14. gin says: 11 kwietnia 2013 at 12:54

    Brzmi jak środek lata, a tu za oknem zima… Wspaniały ten krem 🙂

  15. araika.art says: 11 lipca 2013 at 06:21

    Uwielbiam kokos! muszę spróbować.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.