image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Skoro przygotowaliśmy wczoraj kubańską wieprzowiną to dzisiaj pora na kanapki z filmu Chef, kubańska kanapka to zdecydowanie męska kanapka, ale jaka dobra! Spróbujcie koniecznie. 
Kubańska kanapka
cubana sandwich, kubańskie kanapki z chefa, cubana sandwich chef, kubańskia wieprzowina

mała bagietka
2 łyżki musztardy
2-3 ogórki konserwowe
4 plasterki sera
3 plasterki kubańskiej wieprzowiny
3 plasterki szynki gotowanej
 łyżka masła
Bagietkę przekroić na pół, środki pieczywa nasmarować musztardą.
Nałożyć na dolną część bagietki dwa plasterki sera, następnie ogórki pokrojone w długość, potem wykładamy szynkę, kolejno karkówkę i na górę znowu 2 plasterki sera. 
Przykryć górną częścią pieczywa, lekko ścisnąć, na wierzchu bułki rozsmarować masło i włożyć do opiekacza/gofrownicy.
Chwilę smażyć aż wierzch się zrumieni. 
cubana sandwich, kubańskie kanapki z chefa, cubana sandwich chef, kubańskia wieprzowina

11 Replies to “Kubańska kanapka”

  1. martanovacka says: 21 stycznia 2015 at 10:18

    Jeden z moich ulubionych filmów o jedzeniu 🙂 Mniam!

    1. Dusia says: 22 stycznia 2015 at 10:21

      mój też ulubiony 🙂

  2. Anonimowy says: 22 stycznia 2015 at 08:55

    czy serduszkowa gofrownica da rade z zapiekaniem??
    magda

    1. Dusia says: 22 stycznia 2015 at 10:21

      kiedyś w serduszkowej robiłam tosty, więc myślę, że tak 🙂

  3. Arek says: 22 stycznia 2015 at 20:04

    Prześledziłem ostatni wpis o tej kubańskiej wieprzowinie i myślę, że uda mi się to zrobić. No a od tego już tylko krok dzieli nas od tej przepysznej kanapki. Tylko martwię się, że nie będę miał jak tego zapiec… No ale może jednak uda mi się coś wymyślić, bo naprawdę wygląda to bardzo smacznie, palce lizać.

    1. Dusia says: 22 stycznia 2015 at 20:18

      Arku zapiec można w tosterze, gofrownicy, w piekarniku na opcji grill, trzymam kciuki by się udało i witam Cię w moich progach 🙂

  4. Damian says: 17 stycznia 2016 at 22:31

    Cześć,

    co może zastąpić kubańską wieprzowinę?

    Pozdrawiam,
    Damian

    1. Dusia says: 18 stycznia 2016 at 11:12

      do kubańskiej kanapki tylko wieprzowina po kubańsku, ale myślę, że fajnie by smakowała też marynowana wołowina

    2. Damian says: 18 stycznia 2016 at 11:56

      Cześć Dusia,

      Grazie mille 😉 Czasem trudno dostać na szybko dobre mięso ale w przypadku wieprzowiny po kubansku to raczej o marynatę chodzi? Masz jakis dobry przepis (pewnie masz)?

      Pozdrawiam z Heiligenblut pod Grossglocknerem 😉

  5. Damian says: 18 stycznia 2016 at 13:48

    O, właśnie. Google dobrze mi podpowiadało :-))) Tylko na tym telefonie średnio się ogląda (bo w pracy mam tę stronę zablokowana jako social content).

    Ty z racji bliskości Sverige pewnie masz coś dobrego do polecenia? Z Gdańska to rzut beretem 😉

    Wracam do eksplorowania smaków Karyntii 😉 a czasu mało 😉

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.