Endorfin.
Szczęścia.
Uśmiechów.
Mini serniczki lawendowe z brzoskwiniami 
mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem

opakowanie kakaowych herbatników (100gram)
50 gram miękkiego masła
300 gram twarogu
1/3 szklanki cukru lawendowego
jajko
łyżeczka budyniu śmietankowego
20 gram roztopionego masła
skórka kandyzowana pomarańczowa
pół puszki brzoskwiń
Herbatniki drobno pokruszyć i połączyć z miękkim masłem.
Wylepić nim dno foremek na muffinki.
Twaróg przecisnąć dwa razy przez praskę.
Jajko zmiksować z cukrem lawendowym (przepis) na puszystą masę.
Dodać twaróg, budyń, skórkę pomarańczową i masło – miksować aż będzie gładka masa.
Masę twarogową wykładać do foremek na kakaowe ciasto do 3/4 wysokości.
Na wierzch układać plasterki brzoskwiń.
Piec około 30 minut w temp. 170 st. C.
mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem
mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem
mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem

24 Replies to “Mini serniczki z brzoskwiniami”

  1. http://pastawithapplepie.blogspot.com/ says: 27 marca 2013 at 09:05

    rozkosznie wygladaja, swietnie pasowalyby do koszyczka wielkanocnego

  2. Beata says: 27 marca 2013 at 09:12

    Pysznie wyglądają 🙂

  3. pieczone truskawki says: 27 marca 2013 at 09:13

    Ładniutkie 🙂 Czuć w nich odrobinę lawendy?

    1. Dusia says: 27 marca 2013 at 13:37

      w szczególności kiedy przegryzie się kwiatek 🙂

  4. robaszekk says: 27 marca 2013 at 09:23

    Ojej wyglądają bardzo smakowicie! Do koszyczka idealne 🙂

  5. ellly says: 27 marca 2013 at 10:53

    ale pyszności!

  6. deserowo says: 27 marca 2013 at 10:56

    małe śliczności 🙂 bardzo ładne

  7. Roz Airad says: 27 marca 2013 at 11:04

    wyglądają bardzo smakowicie ;D

  8. Anonimowy says: 27 marca 2013 at 11:24

    jesteś świetna 😀 super post 😀 ten serniczek musi być pyszny:D

    http://blog-live-love.blogspot.com/ zaobserwujesz? 😀

    Kinga

  9. Josia says: 27 marca 2013 at 11:46

    Słodkie i smakowite 🙂

  10. Klaudia P says: 27 marca 2013 at 13:10

    Ale wspaniałe! Koniecznie zapisuję 🙂

  11. Marta says: 27 marca 2013 at 14:50

    Muszą być pyszniutkie 🙂 Jeszcze nie próbowałam cukru lawendowego!

  12. teenager ;) says: 27 marca 2013 at 16:10

    jakie śliczne *-* i pyszne pewnie ;D chętnie kiedyś je zrobię , może w najbliższym czasie ,bo są ekstra ;D

  13. burczymiwbrzuchu says: 27 marca 2013 at 17:15

    Piękne serniczki i ten dodatek cukru lawendowego jest bardzo ciekawy. Chyba pasuje do brzoskwini 🙂
    I bardzo mnie cieszy, że jajka się spodobały i smakowały!

  14. Justyna Bąk says: 27 marca 2013 at 20:52

    pysznie wyglądają:)

  15. gin says: 28 marca 2013 at 10:39

    Lawenda i brzoskwinie to bardzo ciekawe połączenie. Ciekawa jestem smaku tych maleństw. Wyglądają uroczo 🙂

  16. MartynCia ^^ says: 28 marca 2013 at 12:50

    urocze maleństwa, takie w sam raz na dwa kęsy 🙂

  17. Anonimowy says: 5 maja 2013 at 05:26

    A co z jajkiem w przepisie jest, ale już w sposobie przyrządzenia go nie ma 😉

    1. Dusia says: 5 maja 2013 at 09:20

      jest – "Jajko zmiksować z cukrem lawendowym (przepis) na puszystą masę."

  18. Anonimowy says: 14 kwietnia 2014 at 16:49

    Czy można je też upiec w papierowych foremkach? Piękne! 🙂

    1. Dusia says: 14 kwietnia 2014 at 17:43

      Nie ryzykowałabym, bo masa jest dość wilgotna – ale można spróbować 🙂 bezpieczniej jednak w silikonowych lub metalowych foremkach

    2. Anonimowy says: 14 kwietnia 2014 at 18:57

      Dziękuję, w takim razie poczekam z tym, aż wrócę do domu. A chciałam je już zrobić w mieszkaniu studenckim i zaskoczyć wszystkich w domu :-))

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.