Słodkie chwile.
Chwile dla nas.
Mus z rabarbaru
3 łodygi rabarbaru
1/4 szklanki cukru
łyżka cukru waniliowego (klik)
Rabarbar pokroić w drobną kostkę.
Włożyć do garnuszka z grubym dnem.
Dodać cukier i cukier waniliowy.
Gotować do miękkości.
Przelać do słoiczka.
aż by się kromeczkę chleba nim posmarowało 🙂
Robiłam podobny dodałam odrobinę tabasco super podkręca smak rabarbaru.
Idealny do croissanta!
Czy można użyć zwykłego cukru waniliowego, tzn. ze sklepu?
Można, ale aromat nie będzie tak wyrazisty 🙂
Pyszny dodatek do deserów!
O, muszę sobie koniecznie zrobić kilka takich słoiczków. W tym sezonie po raz pierwszy przekonałam się do rabarbaru, tyle przepisów, jeszcze przede mną a tu już prawie koniec… Tak można go sobie przedłużyć 😉
Musi być dobry taki mus 🙂 Kilka dni temu upiekłam ciasto z rabarbarem i nawet mi posmakował.
mmm, rabarbarowe cudo!:)
pyszny rabarbarowy mus!
uwielbiam takie musy! świetna sprawa!
Moja mama robi tak dżemy 😀
Wspaniały:)
Mam chęć na coś tak pysznego:)
U mnie też dzisiaj było rabarbarowo:). Taki mus wyjadany łyżką prosto ze słoika… niebo!:)
Taki krótki przepis, a tu niebo zamknięte w słoiczku…
teraz w kolko taki robie 😉
Pychota. Taki mus sprawdzi się do wielu różnych pyszności 🙂
To musi być pyszne 🙂
Podoba mi się, mam rabarbar, wypróbuję 🙂
Musi być pyszny 🙂
super! muszę poszuka rabarbaru, a jak nie znajdę, to mud będzie za rok:)
zapisuję do ulubionych;D