Słodkie chwile.
Chwile dla nas.

Mus z rabarbaru
3 łodygi rabarbaru
1/4 szklanki cukru
 łyżka cukru waniliowego (klik)
Rabarbar pokroić w drobną kostkę.
Włożyć do garnuszka z grubym dnem.
Dodać cukier i cukier waniliowy.
Gotować do miękkości.
Przelać do słoiczka.

21 Replies to “Mus z rabarbaru.”

  1. Aga w kuchni says: 2 czerwca 2012 at 09:30

    aż by się kromeczkę chleba nim posmarowało 🙂

  2. kulinarne-smaki says: 2 czerwca 2012 at 09:42

    Robiłam podobny dodałam odrobinę tabasco super podkręca smak rabarbaru.

  3. olala says: 2 czerwca 2012 at 09:46

    Idealny do croissanta!

  4. Urszula Jaworska says: 2 czerwca 2012 at 10:20

    Czy można użyć zwykłego cukru waniliowego, tzn. ze sklepu?

    1. Dusia says: 2 czerwca 2012 at 10:24

      Można, ale aromat nie będzie tak wyrazisty 🙂

  5. Bee says: 2 czerwca 2012 at 12:36

    O, muszę sobie koniecznie zrobić kilka takich słoiczków. W tym sezonie po raz pierwszy przekonałam się do rabarbaru, tyle przepisów, jeszcze przede mną a tu już prawie koniec… Tak można go sobie przedłużyć 😉

  6. Barbara says: 2 czerwca 2012 at 12:57

    Musi być dobry taki mus 🙂 Kilka dni temu upiekłam ciasto z rabarbarem i nawet mi posmakował.

  7. goh. says: 2 czerwca 2012 at 13:04

    mmm, rabarbarowe cudo!:)

  8. k.m.w. says: 2 czerwca 2012 at 13:28

    pyszny rabarbarowy mus!

  9. Dominika says: 2 czerwca 2012 at 15:46

    uwielbiam takie musy! świetna sprawa!

  10. Ervisha says: 2 czerwca 2012 at 16:12

    Moja mama robi tak dżemy 😀

  11. Majana says: 2 czerwca 2012 at 17:09

    Wspaniały:)
    Mam chęć na coś tak pysznego:)

  12. Amy says: 2 czerwca 2012 at 17:54

    U mnie też dzisiaj było rabarbarowo:). Taki mus wyjadany łyżką prosto ze słoika… niebo!:)

  13. bartoldzik says: 2 czerwca 2012 at 20:48

    Taki krótki przepis, a tu niebo zamknięte w słoiczku…

  14. pasjonatka says: 2 czerwca 2012 at 21:23

    teraz w kolko taki robie 😉

  15. Lovelykate says: 2 czerwca 2012 at 21:37

    Pychota. Taki mus sprawdzi się do wielu różnych pyszności 🙂

  16. Beatrice says: 3 czerwca 2012 at 19:05

    To musi być pyszne 🙂

  17. kuchenny bałagan says: 4 czerwca 2012 at 08:34

    Podoba mi się, mam rabarbar, wypróbuję 🙂

  18. agattekh says: 5 czerwca 2012 at 10:13

    Musi być pyszny 🙂

  19. Patrycjaa says: 9 czerwca 2012 at 11:36

    super! muszę poszuka rabarbaru, a jak nie znajdę, to mud będzie za rok:)
    zapisuję do ulubionych;D

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.