„Na słodko”
Piotr Kucharski
Wydawnictwo Pascal
„Na słodko” to druga książka Piotra Kucharskie, którą posiadam – pierwszą o chlebie recenzowałam już jakiś czas temu – https://dusiowakuchnia.pl/chleb-domowa-piekarnia-recenzja.
Książka dostępna jest w Księgarni Internetowej Gandalf.com.pl za jedyne 56, 32 zł – klik

Cóż mogę powiedzieć – pięknie wydana gruba książka w twardej okładce, na której widzimy autora książki. W środku czekają na nas 4 rozdziały – teoria, przepisy podstawowe, codzienne, kruche i tarty. Naprawę jest z czego wybierać – są klasyki, bardzo dobrze opisane oraz nieco świeżych przepisów, jak np. sernik z nerkowców. 

Podobnie, jak w poprzedniej książce, mocną stroną są przepiękne fotografie, w większości na całą stronę, które robią dużą robotę aż chce się popędzić do kuchni i piec. Książka na pewno przyda się początkującym w pieczeniu gdyż zawiera sensownie napisaną teorię, w której można dowiedzieć się jak zrobić własne ekstrakty czy cukier waniliowy.

Z książki przetestował przepis na odwracane ciasto z owocami – rewelacyjne, wilgotne, jesienne ciasto, na pewno będę korzystać z tej książki.

I moje ciasto 🙂 niedługo na blogu. 

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.