image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Różowe.
Słodkie.
Mniej lub.
Bardziej.
Pełnoziarnisty omlet cesarski różany
omlet cesarski, omlet pełnoziarnisty, zdrowy omlet, fit omlet, omlet cesarski pełnoziarnisty, omlet z cukrem różanym

jajko
1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/4 szklanki mleka
2 łyżeczki masła
jabłko
cukier puder
Jabłko obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.
Białko oddzielić od żółtka.
Żółtko zmiksować z mlekiem i mąką.
Białko ubić na sztywną pianę z cukrem różanym (przepis na cukier tutaj klik).
Połączyć dwie masy delikatnie ze sobą.
Dodać jabłko, wymieszać.
Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wylać masę, a gdy się zetnie przewrócić omlet na drugą stronę – można podłożyć pod omlet znowu łyżeczkę masła.
Jeszcze na patelni omlet pokroić na mniejsze kawałki.
Po zbrązowieniu przełożyć na talerz i podawać posypany cukrem pudrem.
omlet cesarski, omlet pełnoziarnisty, zdrowy omlet, fit omlet, omlet cesarski pełnoziarnisty, omlet z cukrem różanym
omlet cesarski, omlet pełnoziarnisty, zdrowy omlet, fit omlet, omlet cesarski pełnoziarnisty, omlet z cukrem różanym

Klasyczną wersję tego omletu znajdziecie tutaj – klik.

20 Replies to “Pełnoziarnisty omlet cesarski”

  1. asieja says: 17 marca 2013 at 10:50

    ten omlet jest strrrrasznie pyszny i puchaty!

  2. Anonimowy says: 17 marca 2013 at 11:05

    Mniam na pewno pyszne :)!!

  3. Carly says: 17 marca 2013 at 11:20

    Kilkanaście dni temu jadłam taki omlet,ale klasyczną wersję i było dobre ^^ A te druga wersja też musi być pyszna <3

  4. Daria says: 17 marca 2013 at 12:57

    cudowny i niezastąpiony! 🙂

  5. teenager ;) says: 17 marca 2013 at 13:24

    cudny omlet ! muszę taki zrobić , uwielbiam jabłuszka ,a pewnie ten cukier różany to strzał w dziesiątkę 😉

  6. Veggie says: 17 marca 2013 at 13:34

    Doskonały na niedzielne, leniwe popołudnie 🙂

  7. Don'tforgettosmile says: 17 marca 2013 at 14:14

    Piękny Ci wyszedł ten omlet! Uwielbiam cesarski 🙂

  8. Justyna Bąk says: 17 marca 2013 at 14:24

    uwielbiam Twoje pomysły, znowu smacznie:)

  9. nuovana says: 17 marca 2013 at 15:10

    niezwykle puszysty 🙂 mnie omlety jakoś nie lubią 😉

  10. Ola Sz says: 17 marca 2013 at 15:46

    uwielbiam tego omleta 🙂

  11. Beatrice says: 17 marca 2013 at 16:26

    Jeden z moich ulubionych omletów 🙂

  12. robaszekk says: 17 marca 2013 at 16:33

    Same pyszności! Lubię bardzo śniadaniowe przepisy 🙂

  13. Josia says: 17 marca 2013 at 17:25

    Każda wariacja na temat omletu cesarskiego jest warta uwagi 🙂
    Ten zapowiada się pysznie…
    Ja równiez dzisiaj zmarzłam w Trójmieście.
    Magnolię już namierzyłam i wybieram się tam jutro a dzisiaj całkiem smakowicie spędziłam czas w gdyńskim Pueblo. Bardzo dobre fajitas z wołowiną.
    Dziękuję za polecenia i pozdrawiam!

  14. Antenka says: 18 marca 2013 at 08:50

    ochhh jak kusisz:) coś pysznego!

  15. Smakowy Raj - Olinka says: 18 marca 2013 at 12:24

    Dusiu ślicznie wygląda Twój omlet, trzeba kiedyś wypróbować :)))
    dziękuję za dodanie kolejnego wpisu do akcji "Zimowe Jabłuszka" i pozdrawiam,
    Olinka – Smakowy Raj

  16. wykrywacz smaku says: 18 marca 2013 at 14:23

    świetny, dziękujemy za zdjęcie!

  17. Majana says: 18 marca 2013 at 17:32

    O fajny ! Puchaty i różany !:)

  18. Kulinarna Ja says: 18 marca 2013 at 18:15

    Już kilka dni zbieram się z zamiarem by sobie umilić czas przerwy śniadaniowej tym omletem, ale w wersji pełnoziarnistej jeszcze bardziej mnie przekonał. W sobotę będzie pyszne śniadanie 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.