No to.
Klops.
Pieczeń rzymska (klops z jajem)
1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe
2 cebule
duża marchewka
pół szklanku bułki tartej
jajko surowe + 5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Cebulę pokrój drobno i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Mięso wymieszaj z surowym jajkiem, zeszkloną cebulą, tartą marchewką, bułką tartą.
Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Keksówkę wypełnij w 1/3 mięsem.
Na środku mięsa ułóż w długość ugotowane jajka.
Przykryj resztą mięsa.
Piec w 180 st.C. przez 1,5 godziny.
smak obiadków u mamy! uwielbiam tą pieczeń 🙂
Fajny, nieskomplikowany przepis. Myślę, że wypróbuję.
Dawno temu robiłam taka pieczeń, muszę koniecznie powtórzyć bo jest pyszna zarówno do obiadu jak i do chleba 🙂
Pysznie:))
wygląda pysznie!
Lubię 🙂 Robiłam na Wielkanoc 🙂
Nigdy jej nie robiłam. Musze koniecznie spróbować:)
Pozdrawiam serdecznie!
Uwielbiam! Moja ciocia robi identyczną pieczeń na obiad. PYCHOTKA
Dziękuję za ten przepis! 🙂 Zrobiłam na wielkanoc. Luby był zachwycony! Wrzuciłam nawet na swój blog fotki (pieczeni i 2 śniadań z Twoich przepisów) z linkiem do Twojej strony. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. 😉