image_pdfPDFimage_printWydrukuj
No to.
Klops.
Pieczeń rzymska (klops z jajem)
pieczeń rzymska, klops z jajem, pieczeń z jajem, klops faszerowany jajem
1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe
2 cebule
duża marchewka
pół szklanku bułki tartej
jajko surowe + 5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Cebulę pokrój drobno i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Mięso wymieszaj z surowym jajkiem, zeszkloną cebulą, tartą marchewką, bułką tartą.
Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Keksówkę wypełnij w 1/3 mięsem.
Na środku mięsa ułóż w długość ugotowane jajka.
Przykryj resztą mięsa.
Piec w 180 st.C. przez 1,5 godziny. 
pieczeń rzymska, klops z jajem, pieczeń z jajem, klops faszerowany jajem

9 Replies to “Pieczeń rzymska”

  1. robaszekk says: 30 kwietnia 2013 at 10:01

    smak obiadków u mamy! uwielbiam tą pieczeń 🙂

  2. grasza says: 30 kwietnia 2013 at 10:42

    Fajny, nieskomplikowany przepis. Myślę, że wypróbuję.

  3. agattekh says: 30 kwietnia 2013 at 12:17

    Dawno temu robiłam taka pieczeń, muszę koniecznie powtórzyć bo jest pyszna zarówno do obiadu jak i do chleba 🙂

  4. Gosia says: 30 kwietnia 2013 at 12:43

    Pysznie:))

  5. Majana says: 30 kwietnia 2013 at 21:31

    Lubię 🙂 Robiłam na Wielkanoc 🙂

  6. Misia says: 1 maja 2013 at 10:08

    Nigdy jej nie robiłam. Musze koniecznie spróbować:)

    Pozdrawiam serdecznie!

  7. Maria Anna Brzegowy says: 1 maja 2013 at 14:11

    Uwielbiam! Moja ciocia robi identyczną pieczeń na obiad. PYCHOTKA

  8. Budujac-wlasne-niebo says: 3 maja 2013 at 18:38

    Dziękuję za ten przepis! 🙂 Zrobiłam na wielkanoc. Luby był zachwycony! Wrzuciłam nawet na swój blog fotki (pieczeni i 2 śniadań z Twoich przepisów) z linkiem do Twojej strony. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. 😉

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.