Są dni, że nic się nie chce.
I choć awizo na poczcie.
A książki z biblioteki po terminie.
I nie ma świeżych warzyw w domu.
Tak bywa.
Jestem tylko kobietą.
Pieczone udka z kurczaka
4 udka
7 podudzi
przyprawa do kurczaka (do kupienia tutaj)
łyżka oliwy
Każdą sztukę mięso oprószyć przyprawą do kurczaka.
Następnie skropić oliwą, aby każdy kawałek był obsypany przyprawą i lekko natłuszczony.
Zostawić na 3 godziny.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.godzinę (jeśli później będziemy podsmażać na patelni lub tak jak ja trzymać w podgrzewanym naczyniu żaroodpornym) lub 1,5godziny (jeśli ma być gotowe na już).
Tak wygląda opakowanie przyprawy do kurczaka, którą dostałam do testowania od aledobre.pl.
Przyprawa jest unikalnym zbiorem ziół wysokiej jakości. Znajdziemy tutaj kolendrę, imbir, paprykę i czosnek. Idealnie sprawdziła się do pieczonego kurczaka, ale będzie też świetna do dań grillowanych. Nadaje mięsu smakowitego, intensywnego rumianego koloru. Nie zawiera konserwantów! Bardzo fajna aromatyczna przyprawa. Polecam:)
O luby mój to by się cieszył:) uwielbia udka:) a te takie złociutkie…mmmm:)
smakowicie wyglądają 🙂
Wyglądają apetycznie, uwielbiam tak przypieczonego kurczaczka 🙂
Palce lizać
w końcu jakiś fajny blog kulinarny! i już wiem co dziś zrobię na obiad 🙂 buziak :* zapraszam do mnie 🙂
Pyszne te udka! Nie znam tej przyprawy, ale skoro polecasz, to warta wypróbowania taka mieszanka! Pozdrawiam!
przepięknie wyglądają te nózie :>
Ale numer!A u mnie właśnie udka się pieką w piekarniku 🙂 Jeszcze 10minut i gotowe do jedzenia. Ja robiłam w glazurze z miodu i musztardy. Takie jakie najczęsciej wybiera rodzina 🙂
Znam tą przyprawę i rzeczywiście jest świetna. Teraz już używam tylko tej.
u mnie dziś bardzo podobny obiadek, dodatkowo posypuję podudzia ziołami prowansalskimi 🙂
Jak to tylko kobietą Dusiu? 🙂 Jesteś KOBIETĄ! 🙂
A udka pieczone są pyszne:)
Mnie często nic się nie chce. My kobiety już tak mamy.
Mama często robi pieczone udka. Choć nie przepadam za nimi, to zawsze kuszą pięknym zapachem 🙂
ale ładnie się rumienią te udka! 🙂
Szkoda, że tak daleko mieszkasz bo wpadłam po jedno udko 😀
też miewam takie dni
smakowicie rumiane udeczka:)
Wiadomo, bywają dni, że nic się nie chce, ale widzę, że Ty sobie świetnie dajesz radę w takie dni, skoro z tego pyszne pieczone udka kurczaka wyszły 🙂
jakie zarumienione:)
uwielbiam takie udka 😉 ale skrzydelka chyba nawet bardziej.
wypieczone w sam raz, aż chce się jeść :D.
Lubię takie proste dania, fajne:)
Ale fajnie upieczona skórka, aż ślinka leci 🙂
udka pierwsza klasa.
Wspaniałe , bo proste 🙂
a to przepis czy reklama ?
to przepis z użyciem testowanego przeze mnie produktu.