image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Są dni, że nic się nie chce.
I choć awizo na poczcie.
A książki z biblioteki po terminie.
I nie ma świeżych warzyw w domu.
Tak bywa.
Jestem tylko kobietą.

Pieczone udka z kurczaka
4 udka
7 podudzi
przyprawa do kurczaka (do kupienia tutaj)
łyżka oliwy
Każdą sztukę mięso oprószyć przyprawą do kurczaka.
Następnie skropić oliwą, aby każdy kawałek był obsypany przyprawą i lekko natłuszczony.
Zostawić na 3 godziny.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.godzinę (jeśli później będziemy podsmażać na patelni lub tak jak ja trzymać w podgrzewanym naczyniu żaroodpornym) lub 1,5godziny (jeśli ma być gotowe na już).
Tak wygląda opakowanie przyprawy do kurczaka, którą dostałam do testowania od aledobre.pl.
Przyprawa jest unikalnym zbiorem ziół wysokiej jakości. Znajdziemy tutaj kolendrę, imbir, paprykę i czosnek. Idealnie sprawdziła się do pieczonego kurczaka, ale będzie też świetna do dań grillowanych. Nadaje mięsu smakowitego, intensywnego rumianego koloru. Nie zawiera konserwantów! Bardzo fajna aromatyczna przyprawa. Polecam:)

25 Replies to “Pieczone udka z kurczaka i testowanie aledobre.pl”

  1. Karolka says: 26 kwietnia 2012 at 10:13

    O luby mój to by się cieszył:) uwielbia udka:) a te takie złociutkie…mmmm:)

  2. Mienta says: 26 kwietnia 2012 at 10:16

    smakowicie wyglądają 🙂

  3. kulinarne-smaki says: 26 kwietnia 2012 at 10:23

    Wyglądają apetycznie, uwielbiam tak przypieczonego kurczaczka 🙂
    Palce lizać

  4. asia_2105 says: 26 kwietnia 2012 at 10:26

    w końcu jakiś fajny blog kulinarny! i już wiem co dziś zrobię na obiad 🙂 buziak :* zapraszam do mnie 🙂

  5. mojetworyprzetwory says: 26 kwietnia 2012 at 11:29

    Pyszne te udka! Nie znam tej przyprawy, ale skoro polecasz, to warta wypróbowania taka mieszanka! Pozdrawiam!

  6. Emcia Pichci! says: 26 kwietnia 2012 at 11:59

    przepięknie wyglądają te nózie :>

  7. Bon Appetit! says: 26 kwietnia 2012 at 12:54

    Ale numer!A u mnie właśnie udka się pieką w piekarniku 🙂 Jeszcze 10minut i gotowe do jedzenia. Ja robiłam w glazurze z miodu i musztardy. Takie jakie najczęsciej wybiera rodzina 🙂

  8. aronia says: 26 kwietnia 2012 at 13:13

    Znam tą przyprawę i rzeczywiście jest świetna. Teraz już używam tylko tej.

  9. annaz says: 26 kwietnia 2012 at 13:49

    u mnie dziś bardzo podobny obiadek, dodatkowo posypuję podudzia ziołami prowansalskimi 🙂

  10. Majana says: 26 kwietnia 2012 at 14:37

    Jak to tylko kobietą Dusiu? 🙂 Jesteś KOBIETĄ! 🙂
    A udka pieczone są pyszne:)

  11. Barbara says: 26 kwietnia 2012 at 14:56

    Mnie często nic się nie chce. My kobiety już tak mamy.
    Mama często robi pieczone udka. Choć nie przepadam za nimi, to zawsze kuszą pięknym zapachem 🙂

  12. Brenia says: 26 kwietnia 2012 at 14:58

    ale ładnie się rumienią te udka! 🙂

  13. Ania says: 26 kwietnia 2012 at 15:36

    Szkoda, że tak daleko mieszkasz bo wpadłam po jedno udko 😀

  14. Dominika says: 26 kwietnia 2012 at 17:22

    też miewam takie dni

  15. aga says: 26 kwietnia 2012 at 17:48

    smakowicie rumiane udeczka:)

  16. burczymiwbrzuchu says: 26 kwietnia 2012 at 18:00

    Wiadomo, bywają dni, że nic się nie chce, ale widzę, że Ty sobie świetnie dajesz radę w takie dni, skoro z tego pyszne pieczone udka kurczaka wyszły 🙂

  17. K+E says: 26 kwietnia 2012 at 19:33

    jakie zarumienione:)

  18. pasjonatka says: 26 kwietnia 2012 at 20:24

    uwielbiam takie udka 😉 ale skrzydelka chyba nawet bardziej.

  19. niebochce says: 26 kwietnia 2012 at 20:57

    wypieczone w sam raz, aż chce się jeść :D.

  20. Aga says: 27 kwietnia 2012 at 07:57

    Lubię takie proste dania, fajne:)

  21. agattekh says: 28 kwietnia 2012 at 07:22

    Ale fajnie upieczona skórka, aż ślinka leci 🙂

  22. Bernadeta says: 30 kwietnia 2012 at 21:35

    udka pierwsza klasa.

  23. Urszula - Proste potrawy says: 6 maja 2012 at 17:56

    Wspaniałe , bo proste 🙂

  24. Anonimowy says: 9 maja 2012 at 13:09

    a to przepis czy reklama ?

    1. Dusia says: 9 maja 2012 at 13:11

      to przepis z użyciem testowanego przeze mnie produktu.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.