image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Dzisiaj serwuję Wam kolejny przepis na karmazyna. Wczoraj miałam dla Was karmazyna na szpinaku, a tym razem pieczony karmazyn w sosie pomidorowym. Wszystkie przepisy z rybami tu. 
Pieczony karmazyn w sosie pomidorowym
pieczony karmazyn

0,5 kg – 1 kg filetu z karmazyna

puszka pomidorów krojonych
łyżka przecieru lub koncentratu pomidorowego
cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy
świeży koperek
olej do smażenia
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Na kawałkach ryby położyć świeży koperek.
Piec w temp. 180 st.C. na papierze do pieczenia przez 30 minut.
W tym czasie przygotować sos pomidorowy. 
Na patelni przesmażyć pokrojoną cebulę, po czym dodać czosnek w plasterkach.
Dodać pomidory z puszki i koncentrat, mieszając czekać aż się zagotuje.
Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Rybę podawać na sosie pomidorowym z posiekanym koperkiem. 
pieczony karmazyn w sosie pomidorowym

One Reply to “Pieczony karmazyn w sosie pomidorowym”

  1. Arbet says: 30 czerwca 2016 at 12:35

    Ostatnio szpinak, a teraz sos pomidorowy 🙂 Super 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.