image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kiedy pierwszy raz spróbowałam chlebków naan w indyjskiej restauracji to przepadłam i jestem do dzisiaj ich wielką fanką. W domu spróbowałam za to zrobić nasze polskie podpłomyki – z domowym sosem czosnkowym smakowały rewelacyjnie, podobnie jak, te z masłem czosnkowym. 
Podpłomyki

2,5 szklanki mąki pszennej
szklanka wody
duża szczypta soli
Wszystkie składniki zmiksować przy użyciu miksera z hakiem. 
Odrywać po niewielkich kawałkach, rozpłaszczać na dłoni nieco rozciągając ciasto i smażyć bez tłuszczu na rozgrzanej patelni z dwóch stron aż będą się rumienić.

  

3 Replies to “Podpłomyki”

  1. Słodkie okruszki says: 10 września 2015 at 11:22

    Od dziecka wprost za nimi przepadam. Dawno nie robiłam, muszę nadrobić zaległości.

    Pozdrawiam serdecznie

  2. Klarysa. says: 10 września 2015 at 14:55

    Pamiętam jak moja babcia robiła makaron swojski. ..zawsze musiała robić więcej bo przy suszenia "placki" jej znikały; )

  3. zuziucha says: 10 września 2015 at 18:55

    Uwielbiam naany ale te podplomyki brzmia suuuper.Robie!!!!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.