Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym to nasz ulubiony przepis na pstrąga. Klasyka jednak najlepsza. Jeśli lubicie rybę z cytrynę to polecam przepis na pieczonego pstrąga z cytryną
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
pstrąg pieczony z masłem czosnkowym, pstrąg z masłem czosnkowym, pstrąg z czosnkiem

2 świeże pstrągi
pół kostki miękkiego masła
2 ząbki czosnku
pęczek koperek
sól, pieprz cytrynowy
Masło wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem.
Rybę wewnątrz i zewnątrz posypać solą i pieprzem cytrynowym. 
W środek włożyć masło czosnkowe, na zewnątrz dodać koperek.
Ryby zawinąć w papier do pieczenia i piec przez 30-40 minut w temp. 180 st.C.
pstrąg pieczony z masłem czosnkowym, pstrąg z masłem czosnkowym, pstrąg z czosnkiem
pstrąg pieczony z masłem czosnkowym, pstrąg z masłem czosnkowym, pstrąg z czosnkiem

3 Replies to “Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym”

  1. Anonimowy says: 23 listopada 2014 at 12:15

    ależ mi smaka zrobiłaś tym pstrągiem:)uwielbiam takiego z koperkiem i masełkiem
    Basia

  2. Justyna Żak says: 23 listopada 2014 at 13:31

    właśnie w takiej formie lubię najbardziej pstrąga:)

  3. Asia3city says: 23 listopada 2014 at 19:16

    Uwielbiam pstrąga w takiej postaci 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.