Restaurant Week – Świnka w trawce pod jabłonką

Na pewno zauważyliście, że w Trójmieście trwa już festiwal kulinarny Restaurant Week 2017 – Emocje na talerzach. W wybranych restauracjach wciąż możecie zrobić rezerwacje, a na blogu polecam Wam sprawdzone przeze mnie restauracje. Kuszę Was tylko zdjęciami abyście mogli mieć smakowe niespodzianki :). W Śwince w trawce pod jabłonką byłam ponad pół roku, ale teraz menu zachwyciło mnie totalnie :). To właśnie tutaj odbyła się też kolacja dla Ambasadorów i było bardzo pysznie.
restauracja zamknięta

Rezerwacje do tej restauracji możecie zrobić tu – rezerwuj. Po więcej szczegółów zapraszam do rozwinięcia wpisu.

Świnka w trawce pod jabłonką (lokal zamknięty) to restauracją z nowoczesną kuchnią polską, w której rządzi szef kuchni Przemysław Janta. Tradycja przeplata się tu z nowoczesnymi technikami, a estetyka serwowanych dań na pewno Was zachwyci.

Podczas festiwalu dostępne jest menu mięsne i rybne.
I menu
Parfait z wątróbki drobiowej/ pikle/ maliny/ mus morelowy/ grzanki/ orzech laskowy.

Dojrzewający schab z kością/ gratin z warzyw korzeniowych/ przyprawy korzenne/ jabłko/ cydr/ koper/ musztardowiec.

II menu
 
Śledź/ pieczone młode ziemniaczki/ mus szczypiorkowy/ pikle/ marynowane jabłko/ / emulsja z koperku i kefiru.

Polędwica z dorsza/ krem szczawiowy/ nowalijki/ gąbka z dzikich ziół.

 
Deser dla obu menu – sernik  z białej czekolady/ rozmaryn/ pomarańcza.
Festiwalowy drink w specjalnej cenie na bazie Martini.

Najbardziej zachwycił mnie pięknie zaserwowany śledź i doskonały dorsz ze świetnymi dodatkami :).
Co Wam najbardziej się podoba?