image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Roladki ze schabu ze szpinakiem i fetą to urocze mięsne zawijaski z zielonym farszem. Smakują wybornie na ciepło i na zimno w formie wędliny. Myślę, że idealnie nadają się na wielkanocny stół. Tutaj znajdziecie spis przepisów na Wielkanoc.
Roladki ze schabu ze szpinakiem i fetą
inspiracja
roladki ze schabu ze szpinakiem, rolada ze schabu ze szpinakiem, mięso ze szpinakiem, rolady ze szpinakiem, zawijany schab ze szpinakiem

1 kg schabu
sól, pieprz, płatki chilli
300 g mrożonego szpinaku
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
ser typu feta
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej
Schab rozkroić na płaski płat (albo poprosić o taki w sklepie), który rozbić lekko tłuczkiem – powinien być troszkę grubszy niż na kotlety. 
Szpinak rozmrozić – wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, dodać przeciśnięte przez praski czosnku i smażyć przez kilka minut.
Farsz zostawić do ostudzenia.
Oprószyć mięso z dwóch stron solą, pieprzem i płatkami chilli.
Płat schabu wysmarować szpinakiem, na to rozkruszyć trochę sera fety i ciasno zawijać w roladkę – końcówki mięsa spiąć wykałaczkami aby się rulon nie rozpadł, można też powbijać wykałaczki przez środek. 
Piec przez godzinę w temp. 180 st.C. w naczyniu żaroodpornym. 
Roladki ze schabu ze szpinakiem doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno w formie wędliny.
Świetnie smakują z dodatkiem chrzanu – ja podałam z Przysmakiem chrzanowym z Ekologia spod strzechy.
roladki ze schabu ze szpinakiem, rolada ze schabu ze szpinakiem, mięso ze szpinakiem, rolady ze szpinakiem, zawijany schab ze szpinakiem

7 Replies to “Roladki ze schabu ze szpinakiem”

  1. Young Wife says: 11 marca 2015 at 10:54

    Muszę wypróbować na święta!!!

  2. Adventuresinthekitchen says: 11 marca 2015 at 11:29

    Wyglądają pięknie! 🙂 Skorzystam z przepisu 🙂

  3. Grzesiek says: 11 marca 2015 at 12:57

    Chyba mam już pomysł na niedzielny obiad! Coś pysznego zapewne, muszę spróbować zrobić 🙂

  4. Pierwiasteksmaku says: 11 marca 2015 at 17:53

    wow smakowicie to wyglada 🙂 pozdrawiam 🙂

  5. Cenowy says: 12 marca 2015 at 14:06

    Wygląda fenomenalnie. Przepięknie

  6. Stylowo i Zdrowo says: 12 marca 2015 at 17:49

    I love You! Zapisuję przepis i w najbliższym czasie na pewno go zrobię!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.