image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Mam taki jeden second hand w Gdańsku, gdzie co jakiś czas chodzę kupować szmatki do zdjęć kulinarnych na tło. Już mnie tam znają i wiedzą dobrze, czego szukam :). Kiedyś podałam Pani właścicielce przepis na karkówkę w coca coli, a Ona podzieliła się ze mną przepisem na karkówkę z pieczarkami i ogórkami konserwowymi. W internecie znalazłam ten przepis pod nazwą karkówka po żydowsku – przepis bardzo dobry, a więc się z nim dzielę. 
 Karkówka po żydowsku
karkówka z pieczarkami i ogórkami, przepis na karkówkę, karkówka przepis

1-1,5 kg karkówki
4 cebule
olej
500 g pieczarek
6 ogórków konserwowych
5 łyżek ketchupu
sól, pieprz, majeranek
Karkówkę pokroić na kotlety, które lekko rozbić. 
Każdy kotlet doprawić solą, pieprzem i majerankiem, a następnie położyć na dnie naczynia żaroodpornego. 
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Pieczarki pokroić na plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć aż odparuje płyn. 
Połączyć cebulę z pieczarkami i doprawić przyprawami do smaku.
Na mięso wyłożyć warstwę z pieczarek i cebuli.
Ogórki pokroić w grubsze plasterki i ułożyć je na pieczarkach.
Wierzch polać ketchupem.
Piec godzinę w temp. 180 st.C. – podawać z ziemniaczkami. 
karkówka z pieczarkami i ogórkami, przepis na karkówkę, karkówka przepis

4 Replies to “Karkówka po żydowsku”

  1. Anonimowy says: 17 kwietnia 2015 at 06:19

    Dusiu nie wiem czy wiesz ale żydzi nie jedzą wieprzowiny

  2. Anonimowy says: 17 kwietnia 2015 at 06:20

    Dusiu nie wiem czy wiesz ale żydzi nie jedzą wieprzowiny ale przepis ciekawy

    1. Dusia says: 17 kwietnia 2015 at 09:44

      Oczywiście, że wiem, ale przepis tak jestsygnowaney.Podobnoie, jak ryba po grecku z Grecją ma niewiele wspólnego.

    2. Dusia says: 17 kwietnia 2015 at 09:44

      Oczywiście, że wiem, ale przepis tak jestsygnowaney.Podobnoie, jak ryba po grecku z Grecją ma niewiele wspólnego.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.