Serce nabite.
Nadziane po brzegi.
Wylewnie.
Serce na patyku z żurawiną i czekoladą
ciasto francuskie
konfitura żurawinowa
kropelki czekoladowe
jajko (ewentualnie)
Z ciasta francuskiego wykrajać foremką albo ręcznie serduszka.
Na połowę serc kłaść żurawinę i kropelki czekoladowe, przykryć drugimi serduszkami (jak pierogi) i ugnieść widelcem po brzegach.
Jeżeli chcemy by serduszka były rumiane posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 10 minut w temp. 180 st.C – do zrumienienia.
Uroczo! Pycha!
Świetny pomysł z takimi serduszkowymi lizakami:-)
Ale śliczne! 🙂
Ale świetne! Może pokuszę się o coś takiego w najbliższy czwartek..? 🙂 super 🙂
Rewelacja 🙂
słodkie to dobre określenie 🙂 wspaniały pomysł, pozdrawiam! 🙂
mniam! pięknie wygląda 😉
prosty i smaczny pomysł:)
no proszę! uroczy pomysł – nic tylko chrupać 🙂
A kiedy wkladamy do nich patyczki?
po upieczeniu 🙂
mmm ale świetny pomysł. Już wiem co zrobię na jutro 😉
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale nie mogłam się oprzeć i zrobiłam takie serduszka. Z trochę innym nadzieniem,ale wyszły bosko 🙂
super pomysł, że zrobiłaś to na patyczkach 🙂 bomba
fajne!:)
Świetny pomysł, słodziutko wyglądają 🙂
To serce nib y mialo być inspiracja ? 😉