Serce nabite.
Nadziane po brzegi.
Wylewnie.
Serce na patyku z żurawiną i czekoladą
serce na patyku, serduszka z francuskiego, ciasto francuskie z żurawiną, ciasteczka z żurawiną i czekoladą
ciasto francuskie
konfitura żurawinowa
kropelki czekoladowe
jajko (ewentualnie)
Z ciasta francuskiego wykrajać foremką albo ręcznie serduszka.
Na połowę serc kłaść żurawinę i kropelki czekoladowe, przykryć drugimi serduszkami (jak pierogi) i ugnieść widelcem po brzegach.
Jeżeli chcemy by serduszka były rumiane posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 10 minut w temp. 180 st.C – do zrumienienia.
serce na patyku, serduszka z francuskiego, ciasto francuskie z żurawiną, ciasteczka z żurawiną i czekoladą
serce na patyku, serduszka z francuskiego, ciasto francuskie z żurawiną, ciasteczka z żurawiną i czekoladą

17 Replies to “Serduszko z żurawiną i czekoladą”

  1. Marzena says: 12 lutego 2013 at 07:09

    Świetny pomysł z takimi serduszkowymi lizakami:-)

  2. Ania says: 12 lutego 2013 at 07:21

    Ale śliczne! 🙂

  3. monisia_d_88 says: 12 lutego 2013 at 07:52

    Ale świetne! Może pokuszę się o coś takiego w najbliższy czwartek..? 🙂 super 🙂

  4. Ola says: 12 lutego 2013 at 12:37

    słodkie to dobre określenie 🙂 wspaniały pomysł, pozdrawiam! 🙂

  5. angelika eM says: 12 lutego 2013 at 12:53

    mniam! pięknie wygląda 😉

  6. Justyna Bąk says: 12 lutego 2013 at 15:01

    prosty i smaczny pomysł:)

  7. blog okularnicy says: 12 lutego 2013 at 17:53

    no proszę! uroczy pomysł – nic tylko chrupać 🙂

  8. Anonimowy says: 12 lutego 2013 at 19:12

    A kiedy wkladamy do nich patyczki?

    1. Dusia says: 12 lutego 2013 at 19:20

      po upieczeniu 🙂

  9. Marzena says: 13 lutego 2013 at 14:43

    mmm ale świetny pomysł. Już wiem co zrobię na jutro 😉

  10. Marzena says: 14 lutego 2013 at 17:43

    Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale nie mogłam się oprzeć i zrobiłam takie serduszka. Z trochę innym nadzieniem,ale wyszły bosko 🙂

  11. Elficzna says: 15 lutego 2013 at 15:44

    super pomysł, że zrobiłaś to na patyczkach 🙂 bomba

  12. gin says: 16 lutego 2013 at 13:41

    Świetny pomysł, słodziutko wyglądają 🙂

  13. Duusiak says: 17 lutego 2013 at 14:38

    To serce nib y mialo być inspiracja ? 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.